Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
277
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 2015’in başından bu yana en uzun düşüş serisini kaydetti. Kripto kralı şimdi haftalık grafikte art arda yedi kırmızı mum kaydetti.CoinMarketCap’e göre lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şimdilerde 29.490 dolardan işlem görüyor.

8 Mayıs Pazar gününden 14 Mayıs Cumartesi gününe kadar Bitcoin türevleri traderları tasfiyelerde 1,2 milyar dolardan fazla kaybetti.

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın almasına devam etmesi halinde sosyal medya platformunun Çin WeChat’e benzer bir süper uygulama haline gelebileceğini ve ödemeleri de destekleyebileceğini belirtti. 

Rostin Behnam, Bitcoin’in aşırı enerji tüketiminden yakındı. CFTC Başkanı Rostin Behnam, enerji tüketimini azaltmak için endüstrinin Proof of Stake’e geçmesi gerektiğine inanıyor.

MicroStrategy (MSTR) Finans Direktörü Andrew Kang Çarşamba günü The Wall Street Journal’a şirketin uzun vadede bitcoin (BTC) satın alma ve tutma stratejisinin kripto ve daha geniş borsa bozgununa rağmen değişmeyeceğini söyledi.

“Rich Dad, Poor Dad” isimli çok satan kitabın yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin’in yeni bir dibi test etmesini bekliyor ancak BTC’nin geleceği konusunda yükselişini sürdürüyor. 

Microsoft’un kurucusu ve dünyanın en zengin dördüncü insanı Bill Gates Reddit’te yakın zamanda düzenlenen AMA konferansında, herhangi bir kripto varlığına yatırım yapmadığını söyledi. 

28 Şubat 2022’de açıklanan plana göre Zilliqa’nın (ZIL) önemli isimlerinden Amrit Kumar, şirketteki tüm görevlerinden istifa etti. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

John Roque’a göre Ethereum’un 2.000 doların altına düşmesi onu büyük bir düşüşe hazırlıyor. En son Bloomberg makalesine göre, 22V araştırmasından John Roque, Ethereum’un mevcut fiyattan %80’lik bir kayıp yaşayacağına inanıyor. 

Hafta ortasında Ethereum bir kez daha 2 bin doların altına geri döndü ve yaklaşık %4 düşüşle 1,975 dolara geriledi. 

Kullanıcılar alternatif seçenekleri daha aktif olarak seçtikçe Ethereum hakimiyetini kaybediyor.

Shibburn tarafından paylaşılan verilere göre, son 48 saat içinde devasa SHIB ordusu, piyasada dolaşan toplam Shiba Inu miktarından neredeyse bir milyar meme tokenini çıkardı.

Shiba Inu topluluğu, SHIB’nin bu büyük bölümünü dolaşımdan kaldırarak, en sevdiği meme tokeninin önemli bir bölümünü daha yaktı. 450 milyon Shiba Inu ölü cüzdanlara taşındı.

Terra’dan Do Kwon, zor durumdaki blok zinciri projesini canlandırmak için başka bir plan daha tanıttı. Terra’nın tartışmalı kurucu ortağı Do Kwon, zor durumdaki kripto para birimi için başka bir kurtarma planı hazırladı. 

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus, yakın tarihli bir tweet’te kripto para birimlerinin %95’inin “dolandırıcılık ve çöp” olduğunu belirtti. 

Tanınmış kripto para traderı Peter Brandt, haritacıların Terra’nın (LUNA) patlamasını tahmin edebileceklerini iddia ediyor.

Günlük grafiğinde görüldüğü gibi, Shiba Inu, 15 Mayıs’tan bu yana bu seviyenin üzerinde tutarak 0.0000117 ila 0.0000119 dolar civarında destekte kalmaya devam ediyor.

Delphi Ventures, LUNA’nın çöküşünün ardından 10 milyon dolarlık yatırımını tamamen kaybettiğini söyledi.

Başarısız LUNA tokeninin en iyi savunucularından biri olan Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, yakın tarihli bir hissedar mektubunda LUNA’nın çöküşünden bahsetti. Bu ayın başlarında sabit değerini kaybeden algoritmik UST stablecoin’in “başarısız olan büyük bir fikir” olduğunu söyledi.

Dolce & Gabbana ve Polygon tabanlı Metaverse moda şirketi UNXD, Chainlink ile birlikte çalışıyor.

Avalanche’nin kurucusu Emin Gün Sirer, Terra’nın çöküşünün DAO hacki kadar kötü olduğunu söyledi. 

Ethereum’un Şanghay’daki geliştirici zirvesi sırasında, kurucu ortak Vitalik Buterin, ikinci en büyük blok zincirinin Ağustos ayında proof of work (PoW) algoritmasından proof of stake (PoS) algoritmasına geçmesini beklediğini söyledi. 

Meme token piyasada büyük ölçüde mücadele ederken, kurucu ortağı önemli açıklamalar yapıyor. Dogecoin projesinin kurucularından biri, resmi Twitter hesabında, mevcut durumunda kripto para birimiyle bağlantısı hakkında önemli bir hatırlatma yayınladı.

Bitcoin fiyatının ilk çeyrekte düşüş eğilimi göstermesine rağmen, Bitcoin’i göz önünde bulunduran Block ödeme çözümleri ekosistemi iyi performans gösterdi.

Shiba Inu, Lavu ve Verifone’un yeni bir iş birliğini duyurmasıyla artık 65’ten fazla ülkede binlerce restoran tarafından kabul edilecek. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

RBI yetkilileri, kripto para birimlerinin merkez bankasının para akışını düzenleme kapasitesini baltalayabileceğini söyledi.

Grayscale, şirketin pazardaki performansını değiştirebilecek bir lansmana hazırlanıyor. Bloomberg’in Grayscale Finans Geleceği Endeksi’ni izleyecek ve yatırımcılara dijital varlıklar, finans ve teknoloji şirketlerine maruz kalma imkanı veren ilk Avrupa ETF’sinin lansmanını duyurdu.

Bu günlerde kripto dünyasında haber manşetlerinden çıkmayan Terra, bugün bir darbe daha aldı. Bu sefer de Güney Koreli yetkilililer Terra’ya soruşturma açtı.

Francois Villeroy de Galhau, Reuters’e G7 ülkelerinde kripto para birimi düzenlemeleriyle ilgili yaklaşan tartışmalar hakkında bilgi verdi. Son dramatik olaylar, Web3’te düzenlemenin ölümcül önemini vurguladı. 

Louisiana, ABD’de kripto para biriminin benimsenmesi açısından bir öncü olabilir. The Daily Advertiser tarafından hazırlanan bir rapora göre, ABD’nin en kalabalık 25. eyaleti olan Louisiana, kripto para birimini benimseme konusunda bir komite oluşturma sürecinde.

CNBC ile yaptığı son röportajda Goldman Sachs CEO’su David Solomon, “finansal altyapının dijital olarak bozulması” konusunda iyimser olduğunu vurguladı. 

Argo Blockchain (ARB), bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla %90’ın üzerinde bir düşüşle 1. çeyrekte 1,6 milyon £ (2.1 milyon $) net gelir bildirdi.

Binance başkanı Changpeng Zhao, Alman düzenleyicilerle aktif olarak iletişim kurduğunu söyledi. Ayrıca Binance, aktif olarak uyum personeli işe alıyor ve Almanya’da lisanslar için başvuruyor.

SEC patronu Gary Gensler, ajansın kripto para yatırımcılarını düzgün bir şekilde korumak için çok az personele sahip olduğunu söyledi. 

Oyun alanına erişimini genişletmek isteyen risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z) bugün, sektöre 600 milyon dolar yatırım yapacak olan GAMES FUND ONE’ın lansmanını duyurdu. 

Goldman Sachs analistleri, kripto para birimi çöküşünün Amerikalılar üzerinde çok az etkisi olması gerektiğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz