Fed 22 Yılın En Büyük Faiz Artışını Açıklarken Bitcoin Sabit Kaldı

0
294
FED
FED

ABD Merkez Bankası, Mayıs 2000’den bu yana ilk kez faiz oranlarını yarım puan artırdı. Bitcoin, duyurunun ardından hafif bir fiyat artışı gördü. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, dün akşam saatlerinde %1 artışla Bitstamp borsasında 39.200 dolara yükselmeyi başardı. Kripto kralı hisse senetleri ile birlikte arttı.

Merkez bankasının agresif para politikası, son kırk yılın en yüksek seviyesine ulaşan kontrol dışı enflasyonla mücadele etmeyi amaçlıyor. Fed Mart ayında gösterge kısa vadeli faiz oranını 25 baz puan artırdı, ancak arz kıtlığının azalmasına rağmen tüketici fiyatları ısrarla yükselmeye devam etti. Federal Rezerv, borç para almayı daha pahalı hale getirerek ekonomiyi soğutmayı umuyor.

FED Başkanı Powell, enflasyonun “çok yüksek” ve “hedefin çok üzerinde” olduğunu söyledi. Güçlü bir işgücü piyasasını sürdürmek için tüketici fiyatlarını düşürmenin şart olduğunu iddia etti. Mağazada daha fazla “sürpriz” olabileceğini söyledi. Powell’a göre, önümüzdeki toplantılarda 50 baz puanlık ek zamlar masada olacak. Ancak merkez bankası bu noktada 75 baz puanlık artışları “aktif olarak düşünmüyor”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz