FBI, Kripto İçin Ekip Kurdu

0
254
FBI
FBI

ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, Federal Soruşturma Bürosu’nun yeni bir ekip oluşturarak dijital varlık alanındaki yaptırımları ele alma çabalarını artıracağını duyurdu.

Perşembe günü Münih Siber Güvenlik Konferansı’nda konuşan Monaco, FBI’ın Sanal Varlık Sömürü Birimi adı verilen “kripto para birimine adanmış özel bir ekip” oluşturduğunu söyledi. Birim, kripto uzmanlarını içerecek ve nihayetinde yasa dışı fonları izleyecek. FBI ekibinin oluşumu, Monaco’nun Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibinin başlatıldığını duyurmasından dört ay sonra geldi. İkili, “kripto para birimini suç işlemek için kötüye kullanan” kişileri takip etmek için birlikte çalışacak.

Monaco, evde siber suçla mücadele çabalarını artırmanın yanı sıra, Adalet Bakanlığı’nın blok zinciri aracılığıyla fonları izlemek ve dijital varlıklar üzerinde sorumlu düzenlemeyi teşvik etmek için “daha fazla ortak uluslararası kanun uygulama operasyonlarına” izin veren bir Uluslararası Sanal Para Birimi Girişimi başlatacağını söyledi. Yeni FBI kripto ekibine ek olarak Monaco, eski kıdemli danışmanı Eun Young Choi’nin direktör olarak Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibine başkanlık edeceğini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz