Ethereum’da Haftalık MACD kırılmak üzere! Uzun Vadeli ETH Teknik Analizi

2
1157

Ethereum‘da son dönemde teknik göstergeler oldukça olumlu bir tablo çiziyordu. Bitcoin’in son hareketi ve dominasyonun gerilemesi ile birlikte pozitif ayrışarak beklenen dönüşü yaptı.

Peki şimdi ETH‘de ne beklemeliyiz?

Uzun vade yatırımcısı için ETH grafiği iyi haberler veriyor. MACD indikatörü yeşile dönmek üzere. MACD’de bu kesişim en son olduğu aralık 2018’da fiyat 130$’dı ve yıl içinde ETH fiyatı 2,5 kattan fazla artış göstererek 366 dolara kadar yükselmişti.

ETH bu yazı hazırlanırken 165 dolardı ve ETH 20 haftalık hareketli ortalaması tam olarak 165 dolardan geçiyor. Eğer bu haftasonu ETH 165 dolar üzeri bir kapatma yaparsa hem 20 MA‘yı kıracak hem de MACD yeşile dönmüş olacak. Bu göstergelere bakarsak 2020 yılı içinde özellikle Bitcoin yarılanması dönemi sonrasında ETH ciddi yükselişler yapacak gibi gözüküyor.

Geçen yıl ETH açısından aslında altyapı geliştirmeleri olarak pek iyi geçmemişti. Geliştirme planının gerisinde kalan ETH için bu yıl işler değişecek gibi duruyor. DeFi uygulamalarında kilitlenen ETH’lerden patlama olması bekleniyor ki bu da satış baskısını azaltacaktır. ETH 2.0 süreci hızlanmaya başladı; 2020 sonunda ise ETH 2.0’ın ilk adımı olarak proof of stake’e geçildiğinde ETH tutmak için çok daha fazla sebep olacak.
2 numaralı kripto para Ethereum uzun süredir kaybettiği ilgiyi bu yıl geri kazanabilir ve üzerindeki enflasyon baskısından kurtulduktan sonra ise 2021 yılında asıl altın çağını yaşayabilir.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz