Bitcoin Yeniden 8 Bin Doların Üzerinde; Düşüş Bitti Denilebilir mi?

0
877

Bitcoin (BTC) bugün öğlen saatlerinde yaptığı yukarı yönlü atakla beraber yeniden 8 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Bilindiği üzere bütün dünya piyasalarının zor günlerden geçtiği bu son günlerde Bitcoin de sert bir düşüş yaparak 7.600 dolarlara varan bir düşüş gerçekleştirmişti. Bitcoin’de hareketler bu ara genelde çok kısa aralıklarla olduğu için 4 saatlik grafikte neler olduğuna bir bakalım.

Aslında aşağıdaki grafikte de göreceğiniz üzere aslında dipten dönüş emareleri gösteren bir fiyat hareketi görüyoruz. RSI da 4 saatlik grafikte bu durumu teyit ediyor; Aşırı satış bölgesine düşen RSI son hareketle beraber 4 saatlik grafikte 30 un üzerine çıkmak üzere. Bu da şimdilik Bitcoin için olumlu bir gösterge.

8.200 doların Bitcoin için öneminden önceki analizlerimizde bahsetmiştik. Eğer Bitcoin’de bir fiyat toparlaması göreceksek öncelikli olarak bu seviyenin üzerine çıkılması gerekli. Çünkü bu seviye Bitcoin’deki OBO formasyonunun kırılma seviyesi. Bu seviyenin altı Bitcoin için düşüş baskısı yaratacaktır.

Bu seviyeden sonra ise asıl önemli seviyelerden bir tanesi de 8.650 dolar seviyeleri. Zira 200 günlük ortalamanın da geçtiği bu seviye trend göstergesi açısından oldukça önemli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz