Bitcoin Pazar Payı Düşüşte

0
335
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Yatırımcılar diğer kriptolara ilgi gösterdikçe, Bitcoin’in pazar hakimiyeti düşmeye devam ediyor. Şu anda %37,28 ile Bitcoin’in pazar payı 2018’den beri en düşük seviyede.

CoinGecko verilerine göre bugün %37,28 seviyesinde bulunuyor. En son bu kadar düşük olduğu zaman 2018’de ayı piyasası sırasındaydı. O yıl da %33’e kadar düştü. Piyasa hakimiyeti, bir kripto para biriminin toplam kripto pazar sınırındaki payını ifade eder. Şu anda tüm kripto piyasası değeri 2,3 trilyon dolar. Bitcoin’in şu anki piyasa değeri ise 871 milyar dolar.

Büyük düşüşün nedeninin yatırımcıların altcoinlere ilgi göstermesi olduğu biliniyor. Kripto para traderı ve analisti Alex Krüger, şu anda bireysel yatırımcılardan “Bitcoin için çok az talep olduğunu” söyledi. Krüger, bireysel yatırımcıların Bitcoin ile ilgilenmediğini çünkü kripto piyasasına yeni girenlerin “zenginleşeceği” bir yatırım olmadığını söyledi. Öte yandan MicroStrategy, Tesla veya Square gibi kurumsal alıcılar, ABD doları enflasyonuna karşı bir önlem olarak büyük Bitcoin alımlarından yararlanmaya devam edebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz