Bitcoin Fiyatları Nereye Gidecek? 25 Şubat Bitcoin Teknik Analizi

0
1389

Bitcoin fiyatları bir süredir 10 bin doların altında seyrediyor. Günlük grafiğe baktığımızda aşağıda gösterdiğimiz üzere büyük bir çanağın ucuna kadar gelen Bitcoin burada dirençle karşılaştıktan sonra bir miktar aşağıya sarkma yaparak fincan kulp formasyonuna benzer bir şekle gelmeye başladı. Bu formasyonun tam anlamıyla oluşabilmesi için Bitcoin’in 10.400 dolar seviyesinin üzerine çıkması gerekli. Bu seviyenin üzerine çıkılması halinde formasyon gereği olarak ilk etapta 12.300 dolarlara varan bir yükseliş oranın da kırılması halinde ise 2019 zirvesi olan 14 bin dolar seviyeleri hedeflenebilir.

Yukarda bahsettiğimiz senaryo elbette Bitcoin için olumlu olan senaryo; Peki aşağı yönlü bir harekette yatırımcı olarak nerelere dikkat edilmesi gerekli?

Bitcoin her ne kadar günlük grafikte baktığımızda güçlü bir tablo ortaya koysa da uzun bir aradan sonra ilk defa 20 MA’sının aşağısına düşmüş durumda. 9.900 dolardan geçen bu seviyenin Bitcoin tarafından aşılması gerekli. Olası bir düşüş senaryosunda ilk etapta 9.350 dolar seviyelerinde bir destek beklenebilir. Buranın da aşağı yönlü kırılması halinde gözlerimiz 50 günlük MA’ nın da geçtiği 9.200 dolar seviyelerine çevrilecektir. Bütün bu destek seviyeleri kırılsa dahi Bitcoin için 8.800 doların aşağısında bir kapatma gelmediği sürece trend değişiminden bahsedemeyiz. Ancak 8.800’ün de aşağısında gelecek bir kapatma Bitcoin için tekrar düşen bir trendi onaylayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz