Bitcoin Düşüşte

0
113
Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin (BTC) Salı günü %8’in üzerinde düşüşle Kasım 2022’den bu yana en büyük tek günlük (UTC) yüzde düşüşünü yaşadı. ETF çıkışları muhtemelen düşüşü katalize etti. ABD’de listelenen spot borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) gözden düşmesiyle Bitcoin’in (BTC) fiyat düzeltmesi Salı günü hız kazandı.

TradingView grafik platformundan elde edilen veriler, piyasa değerine göre lider kripto para biriminin %8’in üzerinde düşüşle 62.000 doların altına gerilediğini gösteriyor. Bu, 9 Kasım 2022’den bu yana en büyük tek günlük yüzde (UTC) düşüşü. O gün, Sam Bankman Fried’in eskiden üçüncü en büyük borsa olan FTX borsası iflas edince fiyatlar %14’ün üzerine çıktı.

Burada bahsedilen günlük performans, UTC gece yarısı başlayıp UTC 23:59:59’da sona eren bir gündeki kazanç veya kayıp yüzdesini temsil eder. Fiyatlar geçen hafta ulaştığı 73.500 doların üzerindeki rekor seviyelerinden %15 geriledi. Alex Kruger’e göre Bitcoin’in son fiyat düşüşü, spot ETF’lerden çıkışlar da dahil olmak üzere çeşitli faktörler tarafından katalize edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz