2020 Kripto Para Tahminleri – Bitcoin 2020’de Ne Olur?

0
738

Yeni yıl yaklaşırken hem dünyadaki kripto para camiasının önde gelen isimlerinin, hem de bizim 2020 Kripto para ve Bitcoin (BTC) tahminlerimizi sizler için derledik:

Tom Lee (Fundstrats)

Bitcoin fiyatı konusunda her zaman olumlu olan Tom Lee 2020 için de oldukça olumlu bir tablo çiziyor. Lee’ye göre “Kripto Kış” bitti ve önümüzdeki yılın olumlu geçmesi için pek çok sebep var.  Önceleri 2020 yılı için Bitcoin’in ulaşacağı seviye tahmini 40.000$ olan Tom Lee bu tahmini güncellemiş ve 2020’de 25,000$ beklediğini açıklamıştı.

Tim Draper (Draper Ventures)

Tim Draper Bitcoin fiyatı konusunda olukça yüksekten olumlu tahmin yapanlardan. Draper daha önce haberini verdiğimiz üzere 2020 içinde veya en geç 2021 ilk çeyreğinde Bitcoin’in 250.000$ olmasını bekliyor. Draper’ın yükselmesini beklediği diğer bir kripto para, bu yıl Bitcoin gibi yarılanma yaşanacak olan Bitcoin Cash (BCH)

Willy Woo (Trader)

Ünlü trader Will Woo’ya göre Bitcoin’in önümüzdeki yıl yükselmesi kaçınılmaz ancak beklentiyi yüksek tutmamak gerekli. Ayrıca yıl sonu için ayı piyasası koşullarının sürmesini beklediğini belirtti.

Jihan Wu (Bitmain)

Wu’ya göre önceki tarihi deneyimler bize Bitcoin yarılanmasının fiyatı çok olumlu etkilediğini gösterdi ve tarih yine tekerrür edecek gözüküyor. Wu yarılanma olmasaydı bile önümüzdeki 2-3 yılın Bitcoin için oldukça iyi geçeceğini düşünüyor. Ayrıca daha fazla bireysel kullanıcı ve sektöre giren kurumsal yatırımcılar sayesinde fiyat konusunda oldukça iyimseri olduğunu söyledi.

Altuğ İşler (Kripto Teknik)

Özellikle 2020 sonunun kripto dünyası ve Bitcoin fiyatı için oldukça hareketli ve bol kazançlı bir yıl olacağını düşünüyorum. Genel olarak IEO çılgınlığı ve yeni gelen yatırımcıların spekülatif paralara olan ilgisi artarak devam edecek gibi gözüküyor. Yarılanmayı olduğu gün fiyatı uçuracak bir sihirli değnek gibi değil, olduktan sonra fiyatı yukarıya itecek bir baskı aracı olarak düşünmek daha doğru olacaktır. Altcoinler için 2020’de en sık duyacağımız ve fiyatlanma yaşatması muhteme anahtar kelimeler; “zincirler arası iletişim“, “merkezsiz finans” ve tabii ki devletlerin blockchain ve dijital paralara ilgisinin artması ile “devlet destekli proje” olacaktır. Bir önceki boğa döneminde kağıt üzerinde iyi olan projeler kazanmıştı, bu sefer kağıtta yazanı gerçek hayatta uygulayabilen projeler daha avantajlı olacak.

Oytun Es (Kripto Teknik)

2017’de gelen büyük yükselişten sonra 2018 yılı Bitcoin yatırımcısı için oldukça yıpratıcı geçmişti. 2019 yılında ise oldukça volatil ve kazançlı bir sene geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Ben 2020 yılında da Bitcoin’in oldukça volatil bir yıl geçireceğini ve Halving’in de etkisiyle beraber yeni bir zirve göreceğimizi düşünüyorum. Özellikle Bitcoin’deki sert yükselişlerden sonra da gerçekten teknik altyapısı güçlü altcoinlerin fiyatlarında da ciddi ralliler yaşanacağını öngörüyorum. Burada ayrı bir parantez de Ethereum’a açmak isterim; 2020 yılı içerisinde Serenity sürecinin başlamasıyla önemli güncellemelerin yaşanacağı Ethereum’da da ciddi volatiliteler olması oldukça muhtemel.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz