Vanguard Artık 560 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin Madencilik Hissesine Sahip

0
295
Vanguard
Vanguard

7,2 trilyon dolarlık varlık yöneticisi şu anda yarım milyar dolarlık Riot Blockchain ve Marathon Digital hisselerine sahip. Vanguard Group, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu gösterisine Pazartesi günü yaptığı açıklamalara göre Bitcoin madencilik şirketlerine olan hisselerini artırdı ve sektördeki hissesini yarım milyar doların üzerine çıkardı.

Vanguard, Riot Platforms ve Marathon Digital’den daha fazla hisse satın aldı. Belgelere göre Vanguard Group, Marathon Digital hisselerini %60 artırarak 10,9 milyondan 17,5 milyona çıkardı. Nasdaq’ta MARA kısaltması altında işlem gören Marathon Digital şu anda hisse başına 16,03 dolardan işlem görüyor, bu da Vanguard’ın yatırımının 280,5 milyon dolarlık hisse olduğu anlamına geliyor.

Yatırım şirketi ayrıca Colorado merkezli Bitcoin madencisi Riot Blockchain’deki hissesini yaklaşık %18 artırarak 15,2 milyondan 17,9 milyona veya 281 milyon doların üzerine çıkardı. Bu, Vanguard’ın Bitcoin madencilerine yaptığı toplam yatırımı 560 milyon dolara çıkarıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz