Sam Bankman-Fried, FTX Dolandırıcılık Davası İçin Adliyeye Geldi

0
77
Sam Bankman-Fried
Sam Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried, FTX’in operasyonu ve çöküşüyle bağlantılı yedi farklı dolandırıcılık ve komplo suçlamasıyla Kasım ayında mahkum edilmesinin ardından cezayla karşı karşıya kalmak üzere Perşembe günü yeniden Manhattan adliyesinde.

Eski CEO Sam Bankman- Fried, onlarca yıl parmaklıklar ardında kalma tehlikesiyle karşı karşıya. ABD Adalet Bakanlığı, FTX’in operasyonu sırasında milyarlarca müşteri ve yatırımcı fonunu kaybetmesinden onu sorumlu tutan bir davayı başarıyla sundu ve borsanın 2022’de iflasına yol açan kararları bizzat kendisinin verdiğini söyledi. Avukatları 6,5 yıldan fazla hapis cezası talep etmezken, savcılar Perşembe günkü duruşmaya kadar olan ceza notlarında 40 ila 50 yıl arası hapis cezası talep etti.

2023’ün sonlarında yapılan duruşmada kendisini şu anki avukatları temsil etmeyen Bankman-Fried’ın önümüzdeki günlerde mahkumiyetine itiraz etmesi bekleniyor;

Adalet Bakanlığı, bir zamanlar değeri 32 milyar dolar olan FTX’in görevi kötüye kullanma nedeniyle esasen tüm parasını kaybettiği gerçeğini öne sürerek Bankman-Fried’ın ağır bir cezayı hak ettiğini söyledi. Duruşma sırasında savcılar, Bankman-Fried’ın risk sermayesi yatırımlarını, gayrimenkul satın alımlarını, siyasi bağışları ve daha fazlasını finanse etmek için 8 milyar dolarlık müşteri parasını çaldığını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz