Michael Saylor: Bitcoin ETF’leri 1 Milyon BTC Tutmayı Başardı

0
87
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

MicroStrategy Başkanı ve önde gelen Bitcoin savunucusu Michael Saylor, Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) elde ettiği dikkate değer bir dönüm noktasına dikkat çekti. Saylor’a göre 34 Spot Bitcoin ETF’si şu anda bir milyondan fazla BTC’ye, yani 1.031.973 BTC’ye sahip.

Bitcoin ETF’leri bir milyondan fazla BTC biriktirdi ve bu da kripto para piyasasında büyük bir başarıya işaret ediyor. ETF’ler borsalarda işlem gören yatırım fonlarıdır ve yatırımcılara, kripto para birimini doğrudan tutmadan Bitcoin’e erişim kazanmaları için bir yol sunarlar. Bu dönüm noktası, hem kurumsal hem de bireysel yatırımcıların giderek daha fazla Bitcoin ETF’lerine yöneldiğini gösteriyor.

BlackRock ve Fidelity Investments gibi Bitcoin fonları, ETF sektörünün tarihindeki en başarılı başlangıçlardan bazıları arasında yer alıyor. Wall Street’i kasıp kavurdular ve kripto para biriminin ağırlık merkezini Asya’dan ABD’ye kaydırdılar.

BlackRock’un 21,4 milyar dolardan fazla iShares Bitcoin Trust’ı yakın zamanda dünyanın en büyük Bitcoin fonu haline geldi ve Grayscale’in 20,1 milyar dolarlık Bitcoin tröstünü geride bıraktı. 12,3 milyar dolarlık Fidelity Wise Origin Bitcoin Fonu üçüncü sırada yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz