Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
537
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin’in madencilik zorluğu, Çin’in madencilik yasağının uygulanmasından bu yana en büyük düşüşü kaydetti. BTC.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in madencilik zorluğu, yılın en büyük negatif ayarlaması olan %7,32 oranında düştü. 

David Gokhshtein, Bitcoin’in 17.000 dolar seviyesinde işlem gördüğü için dibe vurduğunu düşünüyor. 

Bitcoin (BTC) madenciliği hashrate payı açısından dünyanın en etkili ülkelerinden biri olan Kazakistan, sektör katılımcıları için düzenlemeleri bir kez daha sıkılaştırdı. 

“Rich Dad, Poor Dad” isimli çok satan kitabın yazarı Robert Kiyosaki, lider kripto para birimi Bitcoin hakkında konuştu. Kiyosaki, Bitcoin’e sahip olanların daha zengin olacağını tweetledi. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Kanadalı programcı Vitalik Buterin, son blog gönderisinde en heyecan verici Ethereum tabanlı uygulamaları sıraladı. 

Ripple Labs fintech devinin ortaklarından biri olan Al Fardan Exchange LLC, geleneksel finans endüstrisinden olmasına rağmen başka bir devle, bankacılık devi J.P. Morgan ile iş birliği yaptı. 

Ripple’ın baş hukuk müşaviri Stuart Alderoty, sosyal medyada SEC ve kitle iletişim araçlarının şirketin mahkemedeki konumunu yanlış anlaması hakkında konuştu. Konuşmasının bir parçası olarak Alderoty, kripto şirketinin argümanlarını bir kez daha ayrıntılı olarak özetledi. 

Analist Miles Deutscher, SEC’e karşı devam eden davada Ripple’ın zaferinin önemini vurguluyor. Kripto para analisti Miles Deutscher, Ripple ile ABD menkul kıymetler düzenleyicisi SEC arasındaki ve 2023’ün başlarında çözülmesi beklenen dava hakkında yorum yaptı. 

Balinalar, Aralık ayının başından beri olduğu gibi büyük miktarda XRP’yi transfer etti. Büyük kripto izleme hizmeti Whale Alert tarafından yaklaşık on saat önce bildirildiği üzere, 55.960.040 dolar değerinde XRP taşıyan büyük bir işlem tespit edildi. 

Dijital gümüşün rallisi, kripto para piyasasının bekleyebileceği en son şeydi. Ancak Litecoin’in fiyatı bir aydan kısa bir sürede 83 dolara ulaştı. 

Lookonchain verilerine göre, büyük ölçekli Chainlink (LINK) kripto para birimi sahipleri bakiyelerini artırıyor. 

Shiba Inu (SHIB) yanma oranı son 24 saatte %353 gibi etkileyici bir artışla önceki artışını sürdürüyor. 

Cardano odaklı Twitter hesabı ADA Whale, 2023 yılında Cardano için çarpıcı bir tahminde bulundu. ADA Whale’e göre 2023, Cardano için yönetim yılı olacak. 

Son iki gün içinde, Shiba Inu tokeni etkileyici yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Shiba Inu sahiplerinin ordusu genişlemeye devam ederken, SHIB kullanıcı sayısında yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

Cardano (ADA), son zamanlarda BitMEX borsasında listelenen kripto para birimleri arasında yer aldı. 

Yerel kripto kredi platformu Nexo, Ethereum Smart Staking ürününün piyasaya sürülmesinin ardından yaklaşık %5,3 arttı. 

San Francisco merkezli kripto para biriminin Japon yan kuruluşu, Shiba Inu (SHIB) tokenini onayladı. 

Bitcoin ve Altcoinler
Bitcoin ve Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin sahipleri çok yakında PFP’lerini türünün tek örneği bir TIMEX saatini bileklerinde sergileyebilecekler. 

Tanınmış girişim kapitalisti Tim Draper, başarısız kripto ticaret platformunun bir kişi etrafında merkezileştiğini savunarak FTX çöküşünün önemini küçümsedi. Bitcoin savunucularının ana konuşma noktasını yineleyen Draper, dünyanın en büyük kripto para biriminin aslında merkeziyetsiz olduğunu vurguladı.

CEO Ben Zhou Pazar günü bir Twitter gönderisinde, kripto borsası Bybit’in “derinleşen ayı piyasası” ortasında operasyonlarına yeniden odaklanmaya çalışırken bir dizi daha işten çıkarma uygulayacağını duyurdu.

Firma Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avustralya kripto borsası Swyftx kripto düşüşünü gerekçe göstererek yaklaşık 90 kişiyi işten çıkardı. 

Milletvekilleri, gözden düşmüş kripto para borsası kurucusunun FTX’in çöküşü hakkında tanıklık etmesini istedi. 

Yazılım geliştirme şirketi Aave Companies bugün, oyuncuların NFT’ler kullanarak dünyalar inşa edebildiği ve kullanıcı tarafından oluşturulan alanlarla etkileşime geçebildiği San Francisco merkezli bir metaverse geliştiricisi olan Sonar’ı satın aldığını duyurdu.

GameStop, kripto cüzdan ekibi de dahil olmak üzere bugün ek çalışanları işten çıkardı. Oyun perakendecisi, bir önceki işten çıkarma turunun hemen ardından Temmuz ayında bir NFT pazar yeri açtı. 

Demokratik Kongre Üyesi Maxine Waters, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’i FTX’in çöküşüyle ilgili 13 Aralık’taki Meclis Komitesi duruşmasına katılmaya zorladı. 

Reuters tarafından Salı günü yayınlanan bir rapora göre, en büyük Amerikan bankalarından biri olan Goldman Sachs, kripto çöküşünden potansiyel olarak yararlanarak, mücadele eden kripto şirketlerine önemli miktarda para harcamayı planlıyor.

Microsoft’un yakın tarihli bir raporuna göre, kripto para yatırım fonu girişimleri tehdit aktörleri tarafından hedefleniyor. 

Roubini, kendisiyle ilişkili yüksek riskler nedeniyle tüm kripto para birimi sektörünün “yok olacağını” söylüyor. 

PayPal, kripto hizmetini “önümüzdeki günlerde” Lüksemburg’a genişletecek. PayPal’ın AB genel merkezine ev sahipliği yapan Lüksemburg, Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yönetmeliği yürürlüğe girdiğinde bloktaki diğer 26 ülke için bir geçit görevi görebilir. 

Çöken kripto borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde ifade vermeye istekli olduğunu açıkladı.

Perşembe günü Starbucks, müşteri sadakat ödüllerini NFT toplama ve diğer oyunlaştırılmış unsurlarla birleştiren, merakla beklenen Odyssey deneyiminin bir beta testini başlattı.

Londra merkezli Argo Blockchain’in (ARBK) hisselerinin ticareti Cuma günü İngiltere ve ABD’de askıya alındı. 

Black Swan kitabının yazarı Nassim Taleb, deneyimsiz yatırımcıların yüksek beklentilerle kripto paraya girme konusuna ve dolandırıcılık, volatilite vb. nedenlerle para kaybetmek için birçok “fırsata” rağmen kripto para biriminin neden devam ettiği konusuna değindi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz