Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
383
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin, 30.000 doların altında işlem görmeye devam ederken tarihteki en uzun düşüş serisini kaydetmeye hazırlanıyor. 

Moda evi, büyük mağazalarında ve çevrimiçi olarak BTC ve ETH ile ödeme kabul etmeye başlayacak. 

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), hafta sonu boyunca yaşanan volatilitenin ardından 30.000 dolar seviyesini geri aldı. 

Hindistan Merkez Bankası başkanı Shaktikanta Das, yerel bir medya kuruluşu tarafından yayınlanan bir rapora göre, kripto para birimlerinin temel bir değeri olmadığını yineledi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Bitcoin’in gerçek bir değeri olmadığında ısrar ediyor. 

IntoTheBlock analytics’e göre, bir yıldan uzun süredir tutulan adresleri ifade eden Bitcoin “hodlers” sayısı son zamanlarda yeni bir dönüm noktası belirledi.

ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase, Fortune 500’e dahil edilen ilk kripto odaklı şirket oldu. Coinbase, listedeki şirketler arasında gelir artışında %514 ile Moderna’nın ardından genel olarak ikinci sırada yer aldı. 

Sekiz hafta üst üste düşüşle, Bitcoin iki hafta üst üste en çok kaybeden hafta rekoru kırdı. BitStamp verilerine göre, 16 Mayıs’taki 31.300 dolarlık kapanış rakamıyla karşılaştırıldığında, Bitcoin Pazartesi gününü yaklaşık 30.287 dolardan kapattı.

Milyarder hedge fon yöneticisi Ray Dalio hala nispeten az miktarda Bitcoin’e sahip olduğunu belirtti. 

Yakın tarihli bir podcasta katılan Amerikalı yatırımcı Bill Miller, yatırımcıların Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett’in Bitcoin hakkındaki olumsuz yorumlarını “görmezden gelmesi” gerektiğini belirtti. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı ve Bitcoin eleştirmeni Christine Lagarde, oğlunun kripto para birimlerine yatırım yaptığını belirtti.

Bitcoin hakimiyeti şimdi %46 arttı ve Ethereum’un büyük düşüşünden kurtuldu. 

Bitcoin (BTC), azalan hissiyatın ortasında son 24 saat içinde önemli destek seviyelerini kaybetti. JPMorgan Chase’e göre Bitcoin’in son düşüşü, dijital tokeni makul fiyatının önemli ölçüde altında bırakarak, lider varlığa gelecek için “önemli ölçüde yukarı yön” verdi. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, başka bir ralli başladığında iyi projelerin Bitcoin’in yolunu izleyeceğini söyledi. Yakın tarihli bir tweet’te Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) bir sonraki kripto para birimi rallisine liderlik edeceğine inanıyor. 

MicroStrategy’nin kurucu ortağı ve CEO’su Michael Saylor, Fox News’deki son görünümü sırasında, Bitcoin hakkındaki görüşünün son zamanlarda değişip değişmediğini paylaştı.

Amerikalı yatırımcı Tim Draper, Bitcoin fiyatının sonunda 250.000 dolara ulaşacağına hala inanıyor. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Martin Shkreli, Ethereum’un piyasa değerinin sonunda Bitcoin’i gölgede bırakacağını tahmin ediyor.

Moda evi, büyük mağazalarında ve çevrimiçi olarak BTC ve ETH ile ödeme kabul etmeye başlayacak.

Ethereum’un ortalama ücretleri son derece düşük bir seviyede. Zincir içi analitik firması Santiment, Ethereum’un ortalama ücretlerinin son derece düşük bir seviyede olduğunu ve traderların şu anda işlem başına 2,54 dolar ödemek zorunda kaldığını bildiriyor. 

Coinglass tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin kısaca 28.955 dolar seviyesine ve Ethereum 1.830 dolar seviyesine düştüğünde, birden fazla kripto borsasında likidasyon yaşandı ve traderların bir saat içinde 116 milyon dolar kaybetmesine neden oldu. 

Ethereum’un son iki haftalık piyasa performansı, ETH’nin bu kadar kısa bir sürede değerinin %40’ından fazlasını kaybettiği için varlığın yıl başından bu yana yaşadığı en kötü dönem.

Ripple kurucu ortağı, XRP zulasını satmaya devam etti ve bu yıl başladığından bu yana yaklaşık 500 milyon tokeni sattı. 

Zincir üstü analitik firması Santiment’e göre, 1 milyon ila 10 milyon XRP arasında tutan XRP balinaları, bu balina kategorisinin elindeki arz iki ayın en yüksek seviyesine ulaştığı için bir birikim çılgınlığı yaşıyor. 

Terra’dan Do Kwon, token yakmanın kötü bir fikir olduğunu söyledi. Yakın tarihli bir tweet’te Terra’nın yaratıcısı Do Kwon, LUNA tokenlerini yakmanın iyi bir fikir olmadığını söyledi.

Litecoin’in merkezi borsalardaki geleceği, yeni teknolojinin uygulanmasıyla birlikte sekteye uğrayabilir. MWEB Litecoin güncellemesinin sunulmasıyla birlikte, kripto para birimi daha özel hale geliyor ve zincir üzerindeki güvenliğine daha fazla odaklanıyor.

Pennsylvania Senatörü Pat Toomey geçtiğimiz günlerde Barron’s’a Terra’nın bir aldatmaca olabileceğini söyledi.

Tron, ayın başından beri kripto para piyasasındaki en güçlü pozisyonlardan biri olmaya devam ediyor. Tron (TRX), son 24 saatte kârlılık sırasında en üste yükseldi.

Shibburn tarafından bildirildiği üzere, son 24 saat içinde şaşırtıcı miktarda Shiba Inu, küresel SHIB ordusunun çeşitli üyeleri tarafından harcanamaz cüzdanlarda kilitlendi.

Brave gizlilik web tarayıcısı, Web3’e geçişini sürdürüyor. 1.39 masaüstü sürümü artık Solana blok zinciri ve SOL ve SPL tokenleri için destek içeriyor, şirket bugün Solana planlarını Kasım ayında ilk kez paylaştıktan sonra duyurdu. 

Gizlilik kripto paraları kripto para piyasasında yükselişte. Gizlilik kripto paraları için artan taleple birlikte, blok zincirinde anonim ve güvenli bir deneyim sunan Monero ve diğer kripto para birimleri değerlerinde artış yaşıyor. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, birçok kripto para biriminin uzun vadede başaracağına inanmıyor. 

SHIB sahipleri artık memecoin kullanarak uçuş ve otel rezervasyonu yapabilecek. Shiba Inu, varlığını genişleterek ve SHIB’yi bir ödeme aracı olarak uygulayarak giderek daha fazla hizmete yayılmaya devam ediyor. 

“Ethereum katilleri” olarak adlandırılan Solana ve Avalanche büyük kayıplar yaşadı.

Kripto pazarında en çok kullanılan stablecoinlerden biri olan USDT’nin şirket sağlayıcısı Tether, 26 Mayıs’ta Meksika pezosuna bağlı yeni bir tokenin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Büyük ETH yatırımcısı, 142 milyardan fazla Shiba Inu satın almak için önemli miktarda ödeme yaparken, diğer balinalar genel olarak SHIB zulalarının bir kısmını satıyor. 

Travis Johnson’ın SHIB yakma oyunlarını temsil eden @shib_superstore Twitter hesabı bundan sonra SHIB’yi Amazon üzerinden yakacağını duyurdu. 

Dogecoin fiyatı Tesla CEO’su Elon Musk, meme kripto para birimi hakkında tweet attıktan sonra Binance borsasında 23:11’de 23 saniye boyunca kabaca %5 arttı. 

Tesla CEO’su Elon Musk, müşterilerin artık şirketin ürünlerini Dogecoin ile satın alabileceklerini duyurdu. 

Terra’nın 1,388 milyar UST stablecoin yakma önerisine ilişkin yönetim oylaması geçti. CoinMarketCap verilerine göre bu, UST’nin arzını toplam 11.28 milyar token arzının yaklaşık %11’i kadar azaltacak.

Cardano, Bitcoin gibi sınırlı bir varlık olma potansiyeline sahip. Cardano topluluğu odaklı bir Twitter hesabı olan “ADA balinası”na göre Cardano, Bitcoin’in dağılımına ve enflasyonuna yaklaşan birkaç kripto paradan biri olmaya devam ediyor. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

ECB Başkanı Christine Lagarde, kripto para birimlerinin hiçbir değeri olmadığında ısrar ediyor.

Dünyanın en büyük yedi gelişmiş ekonomisinden maliye bakanları grubu, kripto varlıklarının finansal sistemin geri kalanıyla aynı standartlarda tutulması gerektiğini söyledi. 

GameStop, uzun zamandır beklenen kripto ve NFT cüzdan beta sürümünü başlattı. Amerikan video oyunu perakendecisi GameStop Corp (NYSE: GME) bugün MetaMask’a benzer, gözetim altında olmayan, tarayıcı tabanlı Ethereum cüzdanını piyasaya sürdü.

E-ticaret devi eBay nihayet ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü. eBay, bu Pazartesi günü erken saatlerde hokey efsanesi Wayne Gretzky ile ortaklaşa ilk NFT koleksiyonunun lansmanını duyurdu. 

Yakın tarihli bir duyuruya göre, otomatik piyasa yapıcı Uniswap toplam işlem hacminde 1 trilyon doları aştı.

Bloomberg’e göre Avrupa Merkez Bankası (ECB), kripto para piyasasının artış yaşaması, sektör yatırımcıları için daha fazla risk getirebileceğinden, özellikle son zamanlarda gördüğümüz gibi olaylardan sonra, hükümet kurumlarının düzenlemelerde acele etmesi gerektiğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz