Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
351
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

CoinGecko’ya göre Pazartesi öğleden sonra Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) önceki güne göre yaklaşık %6 düştü. FED duyurusunun ardından lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) gün içi yüksek bir seviyeye ulaştı ve 49 bin dolara yükseldi. Ancak 17 Aralıktarihinde kripto piyasası yeniden düşüşe geçti. En iyi kripto olan Bitcoin de %5 değer kaybetti. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 47.244 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Çinli blockchain gazetecisi ve blog yazarı Colin Wu, ülkede ve dünyada düzenleyiciler tarafından onaylanan ilk Bitcoin ETF’sinin portföyüne 4.342 Bitcoin eklediğini ve şu anda neredeyse 29.000 BTC’ye sahip olduğunu tweetledi.

Mike Novogratz, Bitcoin’in 2022’nin başlarında yükselmesini beklemiyor. Kripto devi Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, kripto para birimlerinin 2022’de sert bir başlangıç ​​yapacağını öngördü.

Kraken CEO’su Jesse Powell, Bloomberg TV’ye 40.000 doların altındaki lider kripto para birimi Bitcoin’in bir “satın alma fırsatı” olacağını söyledi. 

Tüm zamanların en başarılı yöneticilerinden Ray Dalio, MarketWatch ile yaptığı son röportajda Bitcoin’in genç neslin altını olduğunu ifade etti.

Zincir üstü analitik firması Santiment’in balina göstergesi, Bitcoin’in Eylül ayının sonundan Kasım ayının başlarına kadarki rallisinin bir kopyasını yaşayabileceğini öne sürdü.

Kripto varlık yöneticisi Valkyrie, Nasdaq Borsasında Bitcoin tutan bir borsada işlem gören fon başlattı.

El Salvador’un tartışmalı başkanı Nayib Bukele ülkede hala oldukça popüler ancak bu durum ülkenin Bitcoin’i benimsemesi nedeniyle değil. Yeni bir ankete göre, cumhurbaşkanı vatandaşlar arasında popüler olmaya devam ederken, Bitcoin yasasının El Salvador’da tartışmalı olduğunu kanıtladı. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri 

Avrupa’nın en büyük bankalarından biri, portföyüne Ethereum ekleyerek kripto para alım satım hizmetini genişleteceğini duyurdu.

DeFi ve NFT’ler sayesinde Ethereum’un popülaritesi arttıkça ağ üzerinde iş yapmanın maliyeti de arttı: işlem başına alınan gas ücretleri, gwei (ETH’nin bir kısmı) miktarı istikrarlı bir şekilde arttı.

Yaklaşık 1,2 milyon Ethereum (ETH) yandı ve her dakika 20.000 dolardan fazlası dolaşımdan çekildi. 

Fidelity’den Jurrien Timmer, Ethereum’un kullanıcı büyümesi açısından Bitcoin’i geride bıraktığını belirtti. Timmer, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un (ETH) Bitcoin’e kıyasla düşük değerde olduğunu savundu.

Kanadalı kripto para borsası Bitbuy, 13 Ocak 2022’de piyasa değerine göre yedinci en büyük kripto para birimi olan XRP’yi listeden çıkaracağını duyurdu.

Önde gelen kripto izleme hizmeti Whale Alert, son 15 saat içinde HitBTC borsasından Binance’e 16 milyon doların üzerinde XRP parası gönderildiğini tweetledi.

Ripple, birkaç ODL platformu ve büyük Güney Kore borsaları ile birlikte 286 milyon XRP’yi taşıdı.

XRP, SEC davası nedeniyle bu yıl hala %60 değer kazandı. CoinGecko verilerine göre, XRP büyük ölçüde zorlu bir yıl gibi görünen 2021’de yaklaşık %60 artışta kaldı. 

GameStop, Nordstrom, Lowe’s, Petco, Bed Bath & Beyond ve Ulta Beauty artık Shiba Inu kripto para birimini kabul edebilen traderlar arasında yer alıyor.

Hindistan’ın önde gelen kriptodan fiat ticaret platformu, Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) için destek ekledi. 

Tesla başkanı, şirketin Dogecoin ile satın alınabilecek bazı ürünleri piyasaya süreceğini tweetledi.Tesla CEO’su Elon Musk’ın Dogecoin duyurusunun ardından, meme tokeni kısa sürede %28 değer kazandı. 

Avrupa’nın en büyük kripto para borsası olan Bitstamp, yakın tarihli bir tweet’te Shiba Inu (SHIB) listesinde bir güncelleme sağladı ve meme tokeniyle ilgili planlarını değiştirmediğini doğruladı.

Balina izleme hizmeti WhaleStats, Elon Musk’ın Tesla’nın ödemeleri için Dogecoin’i kabul etmesiyle ilgili açıklamasıyla potansiyel olarak bağlantılı olabilecek 850 milyon dolarlık şüpheli bir Dogecoin işlemi paylaştı.

Popüler veri toplayıcı Santiment, yükselen USDT konsantrasyonu sayesinde borsalardaki traderların satın alma gücünün altı ayın en yüksek seviyesine çıktığını ve Bitcoin biriktirmeye başlayabileceklerini öne süren bir tweet attı. 

Ethereum rakibi Avalanche, yılın büyük ikinci yarısında yükselmeye başladı. Altı aydan daha kısa bir süre önce 10 ila 11 dolar arasında fiyatlandırılan yerel AVAX tokeni şimdi 110 dolar değerinde.

Shina Inu’ya adanmış büyük bir hesap, önümüzdeki iki ay içinde SHIB yanma oranını ikiye katlamayı beklediğini açıkladı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Abu Dabi’nin devlete ait fonu Mubadala Investment Capital’in CEO’su Khaldoon al-Mubarak, fonun kripto ekosistemine para yatırdığını ve en önemli ilgi alanları olarak blockchain teknolojisini ve enerjisini seçtiğini duyurdu.

En büyük kripto borsası Binance, önümüzdeki Şubat ayına kadar Singapur’da çalışmayı durdurmayı planlıyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, Time Dergisi’nin 2021 için Yılın Kişisi seçildi.

Robinhood, kripto cüzdan lansmanından önce Chainalysis ile ortak oldu.

Yerel işletme yayını Capital’in bildirdiğine göre, Almanca’da Sparkassen olarak adlandırılan Alman tasarruf bankaları, Bitcoin veya Ethereum gibi kripto para birimleriyle ticaret yapmalarını sağlayacak “gizli” bir proje üzerinde çalışıyor. 

Nike, spor ayakkabı temalı, non fungible tokenler (NFT’ler) ve Ethereum blok zincirini kullanan koleksiyonlara odaklanan bir dijital sanat stüdyosu olan RTFKT Studios’u satın aldığını duyurdu. 

İngiltere Merkez Bankası, BBC’ye göre kripto para birimi endüstrisinin ve risklerinin zamanla yerleşik finansal sistem için bir tehlike olabileceği konusunda uyardı. 

ABD’li senatör küçük yatırımcıların potansiyel bir düşüşün etkilerini büyük ölçüde hissetmesiyle, stablecoinlerin değerinin “düşüşe geçeceğini” iddia etti. 

15 Aralık’ta en iyi kripto fiyat veri sağlayıcılarından biri olan CoinMarketCap’te tüm kripto paraların değeri, piyasa değerinin çok üstünde göründü.

Senatör Sherrod Brown, stablecoin sahiplerinin tüm paralarını kaybedebileceği konusunda uyardı.

SBI Holdings Singapur kripto borsası Coinhako’ya yatırım yapıyor. Coinhako, SBI finansmanından sadece bir ay önce Singapur Para Otoritesinden düzenleyici onay aldı.

Güney Koreli oyun devi Nexon’un Amerikan yan kuruluşu Nexon America, yakın tarihli açıklamasına göre, oyun içi öğeler için Dogecoin de dahil olmak üzere çeşitli kripto para birimlerini kabul etmek için kripto ödeme işlemcisi BitPay ile ortaklık kurdu. 

Reuters’in konuyla ilgili kaynaklara atıfta bulunan bir raporuna göre, Rusya merkez bankası kripto para birimi yatırımına yasak getirmeye çalışıyor.

Blockchain veri firması Chainalysis’e göre, 2021’de kripto dolandırıcılığından elde edilen gelir 7,7 milyar dolara çıktı. 

Adidas Originals, Into the Metaverse başlıklı, non fungible token (NFT) koleksiyonunun yakında piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Emlak komisyoncusu, yazarı ve “Million Dollar Listing New York”un yıldızı Ryan Serhant, gayrimenkul işlemlerinin %50’sinin önümüzdeki beş yıl içinde kripto para birimi kullanılarak yapılacağını tahmin etti. 

Justin Sun, Grenada’nın DTÖ Elçisi olmak için TRON CEO’luğundan istifa ettiğini bildirdi. TRON Vakfı da 25 Temmuz 2022’de feshedilecek.

FreeRossDAO katılımcıları, Dread Pirate Roberts’ın NFT resimlerinin bir kısmını temsil eden FREE tokenlerini yayınladılar. 

SEC şimdi Bitwise ve Grayscale’in Bitcoin borsasında işlem gören tekliflerini onaylayıp onaylamama konusunda Şubat ayı başlarında karar vermeyi bekliyor. 

Sosyal ağ Reddit, şirketi halka açma sürecini başlattığını duyurdu. Şirket, halka açılmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na gizli bir S-1 sundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz