Bitcoin’de Düşüş Devam Edecek mi? Hangi Önemli Formasyon Yaklaşıyor?

1
4824

Bitcoin’de bu hafta içi yaşadığımız sert düşüşle beraber 6.400 Dolarlara varan bir geri çekilme yaşadık. 7.300 dolar bandında çok takılan ve bir türlü 20 günlük ortalamasını geçemeyen Bitcoin’de daralan Bollinger bantları sonrası sert bir kırılma zaten bekleniyordu ve bunun ilk adımı bu düşüşle beraber gelmiş oldu.

Bugün itibariyle Bitcoin ufak da olsa kendisini toparlama emaresi göstererek 6.900 Dolarlara tekrar bir yükseliş yaptı ve bu yazı yazılırken 6.890 Dolar seviyesinden kendisine alıcı buluyor. Peki düşüş sona erdi diyebilir miyiz? Beklenen dip 6.400 Dolar’da bulundu mu?

Buna evet diyebilmek için henüz erken. Her ne kadar Bitcoin’de bir toparlanma hareketi görülüyor olsa da bu tarz sert düşüşlerden sonra teknik tabirle Dead Cat Bounce dediğimiz yükselişlerin gelmesi zaten hep beklenir. Peki Bitcoin için gerçekten hangi seviyeler geçildikten sonra yatırımcı bir nebze de olsa rahat nefes alabilir?

Burada ilk etapta iki tane önemli seviye karşımıza çıkıyor; Bunlardan ilki 7.000 $ seviyesi. Bu seviye hem teknik hem de psikolojik olarak yatırımcı açısından önemli. Asıl önemli seviye ise şu an itibariyle ortalama 7.272 dolar seviyelerinden geçen 20 günlük hareketli ortalama. Bilindiği üzere uzun süre Bitcoin bu seviyeyi zorlayıp geçememiş arkasından sert düşüş gelmişti.

Bitcoin’de eğer bu senaryo gerçekleşir ve 20 günlük hareketli ortalama yukarı yönlü kırılırsa o zaman bu son düşüşle alakalı farklı bir formasyon ortaya çıkacaktır. Bu da İkili Dip Formasyonu’dur. Aşağıdaki grafikte de görüleceği üzere 25 Kasım’da Bitcoin fiyatı 6.500 dolara düşerek bir dip yapıyor; Daha sonra toplanarak 7.850 dolarlara varan bir yükseliş yaşıyoruz ancak şu an geldiğimiz süreçte Bitcoin 6.400 dolarda bir dip daha yapmış durumda. Yani eğer Bitcoin fiyatı tekrar yukarı yönlü devam edip 20 günlük hareketli ortalamasını da geçerse durum ikili dip formasyonuna doğru dönebilir ve bu durumda 9.300 dolarlara varan yükselişler görebiliriz. Ancak bu ihtimali konuşmak şu aşamada erken gözüküyor; Bunun için ilk etapta Bitcoin’in yükselişe geçtiğini ve 7.300 doların üzerinde kapatmalar yaptığını görmemiz gerek.
Peki yazımızın başında belirttiğimiz gibi bugün yapılan toparlanma bir Dead Cat Bounce hareketiyse ve düşüş buradan sonra da devam ederse yatırımcı olarak nelere dikkat etmeliyiz. Burada 6.300 dolar ve 5.800 dolar seviyeleri Bitcoin için destek noktaları olarak gözüküyor. Özellikle 5.800 dolar Bitcoin için önceki düşüşlerinde de kemikleşmiş olarak çalışmış bir destek noktası. Öyle ki 2018 yılındaki büyük düşüşte 5.800 desteği kırıldığı zaman çok hızlı bir şekilde 3.000 dolarlara varan düşüş yaşanmıştı.

İndikatörlere baktığımız zaman da RSI aşırı satış bölgesine girerek 24 seviyesine kadar gerilemiş durumda; Heikin Ashi indikatörü ise yaklaşık 10 gündür aralıksız kırmızı mum yakarak sat sinyali üretmeye devam etmekte. Burada da traderlar için alım stratejisi olarak RSI’ın 30’u yukarı yönlü kırması veya Heikin Ashi’nin yeşil mum yakarak al sinyali üretmesi beklenebilir.
[cryptocurrency_widget type=”inline-label” template=”basic” color=”default” assets=”BTC~USD” api=”cryptocompare.com” realtime=”true” animation=”flash”]

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz