Binance’dan Türk Lirası Destekli Stablecoin Hamlesi!

0
833

Binance CEO’su Changpeng Zhao nam-ı diğer CZ İstanbul’da düzenlenen Sermaye Piyasaları Kongresi’nde Binance’ın geleceği ve Türkiye piyasasına yönelik planlarını açıkladı.

Binance’da Türk Lirasına endeksli bir stablecoin’in olması yönünde düşünceleri olduğunu söyleyen CZ; Binance’da stablecoin kabulü için ciddi kriterleri olduğunu ve bu konuda şartları sağlayan TL bazlı bir paranın da listelenmesini istediğini sözlerine ekledi.

Binance Papara altyapısı üzerinden Türk Lirası ile kripto para alım satımına başlayacağını duyurmuştu. CZ bu konu hakkında şimdilik Binance Jersey ve US tarzında lokal bir kripto para borsası açmak yerine kısa vadede global borsadaki TL desteği ile yola devam etmeyi düşündüklerini söyledi.

STO (Security Token Offering) ve tokenize edilen menkul kıymetler konusunda Binance’ın geleceğe yönelik planları olduğunu da duyuran CZ, bu konuda farklı yatırımlarla STO’lar üzerine çeşitli çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Gelecekte sadece menkul kıymetlerin değil her türlü şeyin tokenize edilebileceğini ve böyle bir piyasanın oluşacağını vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz