Bernstein: Grayscale’in Zaferi Spot Bitcoin ETF’lerinin Yolunu Açıyor

0
166
Grayscale
Grayscale

Broker Bernstein Salı günü bir araştırma raporunda, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) yöneticisi Grayscale’in, Ripple’ın geçen ayki olumlu kararının ardından kripto endüstrisi için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı ikinci bir dönüm noktası galibiyeti elde ettiğini söyledi.

Salı günü bir federal mahkeme, SEC’in Grayscale’in GBTC’yi borsada işlem gören bir fona (ETF) dönüştürme girişimini reddetmesini gözden geçirmesi gerektiğine karar verdi. Gautam Chhugani liderliğindeki analistler, kararın “muhtemelen spot bitcoin ETF’sinin yolunu açtığını” ve SEC’in mevcut tüm başvuruları birlikte onaylama şansını artırdığını yazdı.

Raporda, mahkemenin kararının GBTC ürününün hemen bir ETF’ye dönüştürülmesine izin vermediği ancak “Grayscale’in diğer Bitcoin ETF başvuru sahipleriyle aynı şekilde ele alınması için adil bir temel oluşturduğu” belirtildi. Notta, muhtemelen onay tarihlerinin ilk inceleme için önümüzdeki hafta başlayacağı ve son SEC incelemesi için 2024’ün başlarına kadar devam edeceği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz