Rusya Devlet Kuruluşlarının Bilgisayarlarına Kripto Para Madenciliği İçin Sızdılar

0
300

16 Aralık tarihinde Tass tarafından yayınlanan habere göre, iki Rusya vatandaşı, devlet kurumlarının bilgisayarlarında kripto para madenciliği yapma suçundan yargılanıyor.

Yayınlanan haberde Rusya’da kimliği açıklanmayan iki kişinin devlet kurumlarının sistemlerine girerek, kripto para madenciliği yaptıkları açıklandı.

Son zamanlarda yaşanan yasa dışı madencilik haberlerinin bu kadar artmasının nedeni kripto madenciliğinin çok masraflı olmasıdır. Gerekli ekipmanların tedarik edilmesi ve elektrik tüketimi nedeniyle devlet kurumlarının bilgisayarlarında kripto madenciliği yapmak daha az maliyet gerektiriyor. Madenciler de bundan dolayı yasa dışı eylemlerde bulunmayı seçebiliyor.

Rusya Bilgisayar Vakaları Ulusal Koordinasyon Merkezi başkan yardımcısı Nikolay Murashov, bilgisayar işlem gücünün %80 kadarını sahibinin haberi bile olmadan kripto para madenciliği için kullanılabileceğini söyleyerek, kullanıcıları uyardı. Bu nedenle kullanıcıların güvenlik önlemleri alması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu durumun iş faaliyetlerini etkileyebileceğini ve şirketlerde performans düşüklüğüne neden olabileceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz