Bitcoin Nisan 2020’de Japon Rüzgarıyla Mı Coşacak

0
588

Önde gelen Japon kripto para borsası Bitbank‘ın COO’su Hiroyuki Mihara, Japonya devletinin Nisan 2020’de kripto para regülasyonlarını tamamlayacağını ve bunun kripto endüstrisinin gelişmesine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Seul’de verdiği bir konferansta açıklamalar yapan Mihara; “Japon devleti geçtiğimiz Mayıs ayında finansal enstrümanlar ve fonlar hakkındaki yasaların kripto paralara göre düzenlenmesini onaylamıştı ve bu düzenlemeler Nisan 2020‘de aktif hale gelecek.” dedi.

Japon devletinin regülasyonlar konusunda olumlu tavrının yatırımcıları koruyacak şekilde devam edeceğini de belirtti. “Şu an Japonya’da borsalar sadece Japanese Financial Services Agency (Japonya Finansal Hizmetler Ajansı) tarafından verilen lisansı almak zorunda. Yeni çıkacak Contract for difference (CFD) isimli regülasyon çerçevesinde yerel yatırımcının lehine geliştirmeler yapılacak.” Bu düzenleme ile zaten Japonya’da yüksek olan yatırımcı ilgisinin oluşacak güven ortamıyla çok daha artacağı tahmin ediliyor.

Japon devletince yapılan düzenlemeler sonrasında Bitbank dahil 21 kripto para borsasına Bitcoin (BTC) ve altcoin alım satımı için lisans verildi. 2018 yılında Coincheck borsasından 400 milyon değerinde NEM çalınmasının ardından Japon yetkilileri acil regülasyon kararı almıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz