SEC Bitcoin ETF’lerini Onaylanması Konusunda Karara Yaklaşıyor

0
189
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), fiziksel olarak desteklenen bir Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanması konusunda kritik bir karara yaklaşırken, kripto para birimi topluluğu gergin durumda.

Tanınmış analist Nate Geraci geçtiğimiz günlerde SEC’in kararının potansiyel etkisi hakkında görüş bildirdi ve ETF’nin onaylanmaması halinde piyasada önemli bir geri çekilme olacağını öngördü. “Spot Bitcoin ETF’si Ocak ayında onaylanmazsa bu, kripto tarihindeki en büyük çekişmelerden biri olabilir” dedi.

Bununla birlikte analist, böyle bir ürüne SEC tarafından yeşil ışık yakılması ihtimalinin hâlâ %100’e yakın olduğuna inanıyor. Gelecek ay gerçekleşmesi beklenen bu karar, kripto para birimlerinin geleneksel finansa entegrasyonu açısından bir dönüm noktası olabilir.

Kripto para piyasası yakın zamanda büyük bir yükseliş yaşadı ve Bitcoin fiyatı 2022’den bu yana ilk kez 45.000 dolara ulaştı. Bu artış, SEC’in diğerlerinin yanı sıra Cathie Wood’s ARK Investment ve 21Shares tarafından yapılan ETF başvurusunu onaylayacağına dair iyimserlikten kaynaklanıyor.

Onay, 2022’deki FTX borsasının çöküşünün ardından hâlâ toparlanan kripto endüstrisi için önemli bir destek olacak. BlackRock, Invesco ve Fidelity gibi Wall Street devleri de bu mücadeleye katıldı. Bloomberg Intelligence, spot Bitcoin ETF pazarının 100 milyar dolarlık bir dev haline gelebileceğini tahmin ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz