Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
314
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Ünlü trader Henrik Zeberg geçtiğimiz günlerde Bitcoin için iyimser bir tahmin paylaşarak yakın gelecekte önemli bir fiyat artışı potansiyeline işaret etti. 

Greeks.live tarafından yayınlanan son tweet’e göre, piyasa Haziran ayına girerken, kayda değer miktarda Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) opsiyonunun son kullanma tarihi yaklaşıyor. 

Bir Ethereum balinası, kripto para biriminin fiyatı 1.904 doların üzerine çıktıktan sadece 20 dakika sonra Binance’e yaklaşık 44 milyon dolar değerinde 23.080 ETH yatırdı. Bu eylem, büyük sahiplerin Ethereum’un son dalgalanmasının ortasında kar almaya başladığını gösteriyor.

En son 2015 yılında aktif olan Ethereum cüzdanı, sekiz yıllık hareketsizliğin ardından aniden uyandı ve sadece iki dakika içinde toplam 8.000 ETH taşıdı.

XRP işlem hacmi, fiyat önemli noktaya geri döndüğünden neredeyse iki katına çıktı. Olaylı bir ticaret gününde, XRP’nin fiyatı etkileyici dinamikler sergileyerek, onu piyasa değerine göre ilk 100 arasında en karlı tokenlerinden biri haline getirdi. 

6. sıradaki kripto para birimi XRP ile ilişkili şirket olan Ripple, emanet sisteminden 1 milyar token daha çıkardı.

Piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto para birimi olan XRP, varlığının 11 sağlam yılını işaret ediyor. XRP Ledger ilk olarak Haziran 2012’de piyasaya sürüldü, ancak geliştirme 2011’de başladı.

Shiba Inu (SHIB), günde 2.538 adres üretildiği için aktivitede şaşırtıcı bir artış görüyor.

Cardano’nun işlem ücretleri Ağustos 2022’den bu yana rekor seviyeye ulaşarak ağ etkinliğinde ve talepte kayda değer bir artışa işaret ediyor.

Dijital gümüş olarak bilinen Litecoin (LTC), yeni sahiplerin akışına tanık olarak önemli bir dönüm noktasına ulaşmayı başardı. Zincir veri toplayıcı IntoTheBlock’a göre, Litecoin ağı, bir ay öncesine göre büyük bir dönüm noktasına ulaştı.

Merkezi olmayan borsa PancakeSwap, GameFiNEWS’e taşınıyor. 29 Mayıs’ta merkezi olmayan borsa (DEX) PancakeSwap, BNB GameFi protokolü Mobox ile birlikte GameFi oyunu başlattığını duyurdu. 

Tether, 30 Mayıs’ta yaptığı duyuruda, Uruguay’ın enerji üretimine yatırım yapmanın yanı sıra Güney Amerika ülkesinde “yerel bir lisanslı şirketle işbirliği içinde” bir madencilik kolu kurmayı planladığını söyledi. 

Kripto para birimi analitiği sağlayıcısı Santiment tarafından yayınlanan verilere göre, ADA kripto para birimi tarafından desteklenen blockchain platformu Cardano, geliştirme faaliyetlerinde önemli ilerlemeler kaydetti. 

SNEK yeni zirvelere ulaştı. Cardano’nun meme coin’i SNEK yeni bir borsa listesine girdi. 2017 yılında kurulan merkezi kripto para borsası CoinEx, SNEK listelemesini duyurdu.

Dogecoin’in günlük işlemlerinde %8.220’lik şok edici artış, son fiyat performansıyla çelişiyor. 

Spor giyim devinin dijital kolu Nike Virtual Studios ve video oyun geliştiricisi EA Sports, Nike’ın .SWOOSH platformundaki dijital kreasyonları EA Sports oyun ekosistemine getirmek için iş birliği yapıyor.

Tether’in USDT’si, daralan stablecoin piyasasına rağmen önceki tüm zamanların en yüksek piyasa değerini geri kazandı. 

Japonya’nın en büyük havayolu grubu holding şirketi All Nippon Airways (ANA), Ethereum blok zincirinde havacılık fotoğrafçılığı, dijital koleksiyon ürünleri ve daha fazlasını içeren, misli olmayan bir token (NFT) pazar yeri başlattı.

Cardano’nun olağanüstü performansının bir gösteriminde, büyük işlemlerde 313 milyar ADA belirteci şaşırtıcı bir şekilde taşındı ve bu da kripto para biriminin önemli piyasa faaliyetini vurguladı. 

Bone ShibaSwap (BONE) meme parası, kripto Twitter’da sosyal duyarlılıkta yeni bir dönüm noktasına ulaştı ve tweet’lerde 2,8 milyon bahsetmeye ulaştı. 

TRON blok zincirinin yerel kripto para birimi olan TRX, hafta sonuna girerken beklenmedik bir şekilde %11 arttı.

Shiba Inu’nun yanma oranı artış gösterirken, milyarlarca SHIB haftalık olarak kaldırılmaya devam ediyor. Shibburn kripto takipçisi tarafından sağlanan rakamlara göre, son SHIB yanmalarından sonra yakma oranı biraz yükseldi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ), merkez bankası dijital para birimi (CBDC) proof of concept (PoC) deneyinin ikinci aşamasının sonuçlarını yayınladı ve CBDC pilot projesinin programa göre Nisan ayında başladığını doğruladı.

Önde gelen bir blockchain analitik platformu olan Nansen, iş gücünde %30’luk bir azalma olduğunu duyurdu.

“The Bitcoin Standard” isimli ünlü kitabın yazarı Dr. Saifedean Ammous, El Salvador Ulusal Bitcoin Ofisi’nin ekonomik danışmanı olarak atandı.

Avrupa Birliği (AB), bugün Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) mevzuatını resmi olarak yürürlüğe koyarak kripto para birimi düzenlemesinde önemli bir adım attı. 

Winklevoss’a ait kripto borsası Gemini, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) müşterileri için kripto hizmet lisansı alma sürecini başlattığını duyurdu.

Blockchain’i bir aydan kısa bir süre önce yayına giren Sui, Formula 1’in Oracle Red Bull Racing ekibinin blockchain ortağı olmak için çok yıllı bir anlaşma imzaladı. Blok zincirinin yerel tokeni (SUI), haberlerde gerilemeden önce %1,7 arttı. 

Kripto para birimi endüstrisi Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenleyici zorluklarla karşı karşıya kalırken, halka açık kripto borsası Coinbase vadeli işlem sözleşmeleriyle ilerliyor.

Bitcoin madencisi Marathon Digital Holdings (MARA), tescilli yazılımının yardımıyla Mayıs ayında bir önceki aya göre %77 artışla 1.245 Bitcoin madenciliği yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz