Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
228

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta önemli bir yükseliş kaydetti. 14 bin dolarlık direnç seviyesini kırmayı başaran 15 bin doların üzerine yükseldi. Bitcoin şimdilerde 15.105 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bitcoin Ekim ayı sonunda Aralık 2017’de belirlenen 13.718 dolarlık önceki rekoru geçerek Binance borsasında 13.820 dolardan kapandı. Bunun üzerine ünlü emtia trader’ı Peter Brandt, finans kurumlarının bir ay bittiğinde varlıklarını değerlendirerek değer biçtiklerini söyledi ve aylık kapanışın önemli olduğunu ifade etti.

Sosyal medya devi Facebook, #Bitcoin hashtag’ini yasakladı. 

Bitcoin’in fiyatının artmasıyla birlikte 425 milyon dolarlık Bitcoin satın alan MicroStrategy şirketinin yatırımı %21 değerlendi ve 517 milyon dolara yükseldi.

PayPal CEO’su Dan Schulman, Q3 kazanç konferans görüşmesi sırasında,  kripto para birimi hizmetinin Aralık ayına kadar tüm ABD kullanıcıları için kullanılabilir olacağını ifade etti.

DoubleLine Capital LP CEO’su milyarder Jeffrey Gundlach, Bitcoin’i iyi bir enflasyon koruması olarak gördüğünü açıkladı. Bununla birlikte Gundlach, Bitcoin ve altın yatırımcılarının varlıkları sayesinde enflasyona karşı korunabileceğini dile getirdi.

Glassnode tarafından yayınlanan son verilere göre, Bitcoin madenciliği zorluk oranı % 16 düştü ve böylelikle kripto para tarihindeki en büyük ikinci düşüşünü yaşadı.

3 Kasım tarihinde Bitcoin, Bitstamp borsasında gün içi en yüksek seviyesi olan 13.812 dolara yükseldi.

Geçtiğimiz ekim ayında oldukça değer kaybeden Türk lirası kur farkından dolayı ABD Dolarının yükselişe geçmesiyle birlikte Bitcoin’e karşı tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. 

CipherTrace’in yayınladığı son rapora göre, 1 milyar dolar değerinde Bitcoin Silk Road darknet pazarı ile ilişkili bir adresten seneler sonra taşındı.

Bitcoin tam 100 gündür 10 bin doların üzerinde kalma rekorunu kırdı. İlk olarak 26 Temmuz tarihinde 10 bin doların üzerine yükselen Bitcoin o tarihten bu yana bu seviyenin altına inmedi ve böylelikle Bitcoin yeni bir rekor kırmış oldu. 

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’in gelecek yıl parabolik bir ralli görebileceğini tahmin etti.

Glassnode tarafından açıklanan son verilere göre, Bitcoin madenci gelirleri son dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bununla birlikte Bitcoin’in Salı akşamı 14 bin dolara yükselmesiyle birlikte madencilerin Bitcoin çıkışı son yirmi dört saatte %40,3 arttı.

5 Kasım tarihinde lider kripto para birimi Bitcoin, 2018 yılından bu yana ilk kez 14.500 dolar seviyesine ulaştı. Aynı günün akşam saatlerinde Bitcoin Bitstamp borsasında 15.216 dolara yükseldi. 

Glassnode’dan alınan verilere göre, en az bir Bitcoin tutan Bitcoin adreslerinin sayısı  tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin’in fiyatının yükselişe geçmesiyle birlikte tüm Bitcoin adreslerinin büyük bir çoğunluğu kâr elde etti. Bu, Bitcoin’in çoğunun şu anda değerinden daha düşük bir değerden satın alındığı anlamına geliyor.

Kripto para uzmanı Charles Edwards’a göre,mevcut yükselişinin sadece bir başlangıç. Kripto varlığının bir sonraki boğa piyasasının başladığına inanan Edwards, Bitcoin’in çoktan istasyondan ayrıldığını belirtti.

Skew tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in 15 bin doların üzerine yükselmesiyle birlikte Bitcoin opsiyonları günlük hacminde yeni bir rekor kırdı. 

2020 ABD Başkanlık seçimi devam ederken, 6 Kasım tarihinde borsalar önemli bir yükseliş kaydetti ve Bitcoin üç yılın ardından 15 bin doların üzerine yükselmeyi başardı. 

ABD Federal Rezervi (FED) Başkanı Jerome Powell, ABD kamu borcu 27,2 trilyon doları aştığı için Kongre’nin daha fazla mali teşvik paketi yayınlanması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss, Powell’ın konuşmasını paylaşarak bunun “Bitcoin satın almak için bir çağrı” olduğunu söyledi.

2020 ABD Başkanlık seçimleri sırasında CME Bitcoin vadeli işlemlerinde ciddi bir artış yaşandı.

Bitcoin 2020’de % 118,38’lik bir yıllık kazanç kaydederek altın, ABD hisse senetleri ve dolardan çok daha iyi performans gösterdi.

Capriole Investments’in kurucusu ve CEO’su Charles Edwards, artan kurumsal ilginin lider kripto para birimi Bitcoin’de tedarik krizine sebep olabileceğini belirtti.

Samsung, ilk olarak Şubat 2019’da duyurulan kripto para odaklı alışveriş uygulaması Lolli ile ortaklığını yeniledi. Bu ortaklık sayesinde Lolli kullanıcıları TV, çamaşır makineleri, cep telefonları gibi çeşitli Samsung ürünlerini satın alabilicek ve alınan tutarın %5’i kadar Bitcoin ödülü kazanabilecekler.

GalaxyBTC olarak bilinen kripto para analisti, bir grafik yayınlayarak Bitcoin’in mevcut yükselişte 20 bin dolara ulaşmasının an meselesi olduğunu belirtti.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Avustralya Merkez Bankası (RBA), Ethereum Blockchain’i tarafından desteklenecek tokenize edilmiş bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturmayı planladığını açıkladı. 

Finansal analist Ian Dyer, Grayscale şirketinin 2 Kasım tarihinde 75.419 ETH satın almasıyla birlikte dolaşımdaki tüm Ethereum miktarının %2.13’ünü elinde tuttuğunu açıkladı.

Uzun süredir beklenen güncelleme Ethereum 2.0′ın Aralık ayının ilk günü piyasaya sürüleceği açıklandı.Bunun üzerine Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, proof of work (PoW) yerine proof of stake (PoS) algoritmasını tercih etmesinin nedenlerinden bahsetti. 

AssetDash tarafından yayınlanan rakamlara göre Ethereum (ETH), piyasa değeri açısından dünyanın en büyük 200 varlığından biri haline geldi. Ethereum mevcut piyasa değeri 52,1 milyar dolarla dünyanın en iyi 200 varlığı içinde 194. oldu.

Ripple, birkaç yıldır her ayın ilk gününde yaptığı gibi yine 1 milyarlık bir XRP işlemi gerçekleştirdi. Ancak bundan kısa bir süre sonra Ripple gönderdiği miktarın çoğunu geri aldı.

Ledger cüzdan sahipleri dolandırıcılık kurbanı oldular ve 1.1 milyon XRP kaybettiler.

Peter Brandt,  XRP’nin Bitcoin karşısında yükselmesinin önemli olmadığını vurguladı. Brandt, XRP’nin arka arkaya 32 gün kırmızı mum kaydetmesinden sonra yeşile dönmesini “ölü kedinin zıplaması” olarak tanımladı. 

Tether, 100 milyon dolar değerinde Tron tabanlı USDT’yi Ethereum ağına taşıdı. Tether, merkezi olmayan finans DeFi ekosisteminin büyümesi nedeniyle daha fazla talep gördüğü için, Tron’dan Ethereum’a rutin olarak zincir takasları gerçekleştiriyor. 

Binance 5 Kasım tarihinde açıklamayla iki tane altcoini delist edeceğini duyurdu. Po.et (POE) ve TNT altcoinleri 12 Kasım TSİ 13:00 itibariyle Binance borsasında işleme kapatılacak.

Tether’in (USDT) piyasa değeri ilk kez 17 milyar doları aştı.

Axion Network’ün AXN token’i 2 Kasım tarihinde yayınlandı ancak yayınlanmasının hemen ardından AXN token fiyatı % 99 oranında düştü. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, Avrupalıların merkez bankası dijital para birimi ile ilgili tercihlerini ifade edebileceklerini belirtti. 

CryptoQuant’ın verilerine göre, Binance borsasından tarihteki en büyük Bitcoin (BTC) çıkışı gerçekleştirildi. Tek bir günde toplam 816 milyon dolara denk gelen 58.861 BTC geri çekildi. 

107 milyon aboneye sagip olan dünyaca ünlü Youtuber Pewdiepie, Youtube hesabından Blockchain tabanlı Wallem isimli bir hazine avı oyununu tanıttı. 

Tron CEO’su Justin Sun, TRON ağına bir saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. Sun, sabah saatlerinde ana ağın 4.1 sürümünde rutin bir güncellemeden geçtiğini ancak daha sonra ağın saldırıya uğradığını belirtti.

Çin Halk Bankası’na (PBOC) göre, dijital Yuan ile 4 milyon işlem gerçekleşti.

Ripple, PayPal ve Twitter şirketleri ABD 2020 başkanlık seçiminin adil olması için çalışan Civic Alliance isimli kuruluşa katıldı.

Hong Kong, bireysel yatırımcıların düzenlenmemiş kripto para borsalarında alım satım yapmasını yasaklayacak. Yapılan açıklamada borsaların şu andan itibaren tüm kripto para borsalarının düzenlenmesi gerektiğini belirtildi.

Independent Strategy başkanı ve küresel stratejist David Roche, Çin’in dijital Yuan’ının ABD doları yerine rezerv para birimi olarak geçebilmesi için önünde uzun bir yol olduğunu ifade etti.

Atari Interactive’in dijital oyun para birimi olan Atari Token (ATRI), halka açık satışın sona ermesinden sonra %70 düştü.

Binance CEO’su CZ ve Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Blockchain tabanlı bir oylama sisteminin gerekli olduğunu konusunda hemfikir.

ABD Adalet Bakanlığı’na (DoJ) göre, Brezilya’daki büyük bir kripto para birimi dolandırıcılığında çalınan 200 milyon dolarlık kripto paranın 24 milyonu ele geçirildi.

Brezilya Ekonomi Bakanı Paulo Guedes, Brezilya’nın kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) çıkaracağını belirtti. Guedes, Brezilya realinin dijital bir muadili olacağını söyledi. 

Rusya Merkez Bankası kendi dijital para birimini geliştirmekle ilgilendiğini belirtti. Bununla birlikte banka, koronavirüs salgını ile birlikte artan dijitalleşmenin kurumların dijital para birimine olan ilgisini arttırdığına dikkat çekti.

DeFi Pulse’a göre, sadece bir hafta içinde merkezi olmayan finans dünyası (DeFi) akıllı sözleşmelerine 1,32 milyar dolar daha kilitlendi.

Dünyanın en güvenilir haber kaynaklarından biri olan Associated Press,  Joe Biden’ın ABD’nin Başkanı olduğunu duyurdu ve bunu kriptografik olarak Blockchain’de yayınladı.

3 Kasım tarihinde Huobi Global Limited’in COO’su Robin Zhu’nun yetkililer tarafından tutuklandığı haberi konuşulmaya başlandı. Bunun üzerine Huobi, yönetim ekibi üyelerinden kimsenin ne göz altına alındığını ne de tutuklandığını söyledi.

Binance, 3 Kasım tarihinde borsanın token’i BNB aracılığıyla yıllık % 5-10 faiz getirdiği iddia edilen bir yatırım ürünü olan BNB Vault’un lansmanını yaptı. 

Binance, 4 Kasım tarihinde Binance Smart Chain (BNB) projesi olan Wine Swap aracılığıyla çalınan 344 bin dolar değerinde kripto paranın geri alındığını duyurdu.

FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, 2020 ABD Başkanlık seçiminde Donald Trump’a karşı yarışan Joe Biden’ın başkanlık kampanyasına 5,2 milyon dolar bağışladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz