Joe Biden’ın ABD Başkanı Seçilmesi Bitcoin’i Nasıl Etkileyecek ?

0
224

Donald Trump ve Joe Biden arasındaki çekişmeli 2020 ABD Başkanlık seçimi sonuçlandı ve kazanan Biden oldu. 7 Kasım tarihinde birçok medya kuruluşu 4 günlük titiz oy sayımının ardından Joe Biden’in ABD’nin 46. Başkanı olmak için yeterli seçim oyunu aldığını açıkladı.

Biden’in seçilmesi, yıl sonuna kadar bir teşvik paketi yayınlanma ihtimalini arttırdı. Ekim ayında ABD Kongresindeki Demokratlar 2.2 trilyon dolarlık bir teşvik tasarısı önerdiler, ancak Senato’da destek alamadı. Şimdilerde ise Biden’ın başkan olmasıyla birlikte yıl sonuna kadar yeni bir teşvik paketi yayınlanabilir. Bu da lider kripto para birimi Bitcoin’i olumlu yönde etkileyecektir. Bilindiği üzere son aylarda Bitcoin yükselen enflasyon karşısında güvenli bir varlık olarak görülmeye başladı. Bununla birlikte Biden yönetimi bir teşvik paketini onaylarsa ABD doları yükselecek.

Bu arada başkanlık adayı Donald Trump seçimi henüz kabul etmedi. Trump’ın hukuk ekibinin sonuçlara itiraz etmesi ve seçimi yeniden saymaya zorlaması bekleniyor. Bu gerçekleşirse, hisse senetleri ve kripto para birimlerinde gerileme yaşanabileceği düşünülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz