Bitcoin Tekrar 6000’in Üzerinde! Dipten Dönüş Mü Tuzak Mı?

0
524

Bitcoin (BTC) destek seviyesi olan 5800 dolarlarda yaptığı kapatma sonrasında çok seri yükseliş yaparak 6300 dolar seviyesine kadar geldi.
Son günlerde olumsuz bir grafik ortaya koyan ve yatırımcıda düşüş beklentisi yaratan BTC’de dipten dönüldü mü yoksa düşüş düşüşü öncesi Dead Cat Bounce dediğimiz son bir sıçrama mı yapıldı, gün içindeki hareketi gösterecek.

4 saatlik grafikte baktığımızda fiyatın 20 MA’yı kırmaya çalıştığını görüyoruz. 6254‘den geçen bu seviye üzerinde bir kapatma gelirse fiyat 6350 dolarla kadar yükselebilir. Böylece daha taze aşağıya doğru kırılan 20/50MA kesişimi tekrar yukarıya doğru kırılma yaşayabilir bu da gerçek manada bir dipten dönüş işareti olacaktır.

4 Saatlik grafikte indikatörler de al konumuna geçmiş durumda. Moondicator verilerinde görebileceğiniz gibi, RSI bu sabah itibariyle 30’un altına düşüp tekrar yukarı döndü, bir sonraki kapatmada da Heiken-Ashi al konumuna geçti. Son 3 haftada RSI ikinci kez 30’un altına düştükten hemen sonra ciddi alımla karşılaşıp fiyat yükseliyor. Alım yeri belirleme açısından 4 saatte RSI’ın 30’un altına düşmesini takip etmenin başarılı bir gösterge olduğunu kabul edebiliriz.

Günlük grafikte ise önem vereceğimiz en önemli seviye 6000‘den geçen 20 günlük hareketli ortalama. Fiyat 6000’ın üzerinde kaldığı sürece yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni bir yükseliş dalgası gelme ihtimali yüksek. Gün içerisinde fiyatın 6000’den aşağıya doğru sert bir kırılma yapması durumunda Dead Cat Bounce senaryosunun gerçekleştiğini düşünüp tekrar bir 5800 sonrasında 5600 denemesi gelecek gibi pozisyon almak gerekebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz