İngiltere’nin Finansal Düzenleyicisi BitMEX’i Suçladı

0
363

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), BitMEX’i yetkilendirme olmadan finansal hizmetler sunmakla suçladı ve İngiliz vatandaşlarını BitMEX’e karşı uyardı. FCA Hong Kong merkezli ticaret platformu BitMEX’i lisansı olmadan çalıştığı iddiasıyla suçladı.

Ayrıca bu durumun İngiltere’de BitMEX ve benzeri borsalara karşı atılan ilk adım değil.Geçtiğimiz Haziran ayında FCA kripto türevleri yasağını araştırmaya başlamıştı. Şimdi ise İngiltere kripto para birimi türevleri piyasalarında hüküm sürmek için adımlar atan birçok ülkeden biri. Bu finansal ürünler şu anda düzensiz ve aşırı risklidir.

BitMEX ise bu suçlamalar karşısında her zaman dürüst bir kurum olduğu konusunda ısrarcı olmuştu. Bununla birlikte, kaldıraç seçenekleri platformları aracılığıyla devasa miktarda kripto para yapılmaya devam ediyor. Dolayısıyla hükümetlerin buna karşı harekete geçmeye çalışması hiç de şaşırtıcı değildir. Devletlerin gelecekte kripto para kaldıraçlı işlemlerine sınır koyacak yasaklar çıkarması bekleniyor. Japonya bu alanda yasak getireceğini duyurarak ilk adımı atmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz