Ripple Davasında Son Durum! XRP 500 Milyar Dolarlık Pazar Kartını Oynadı

0
1500

Dün gerçekleşen XRP davasında top yargıç Phyllis Hamilton’ın ellerinde. Ripple’ın savunmasını dinleyen yargıç önümüzdeki dönemde konu ile ilgili kararını açıklayacak.

Davanın konusunu hatırlamak gerekirse bazı yatırımcılar 2018’de yaptıkları yatırım sebebiyle Ripple ve yöneticilerine dava açmışlardı. Şirket tarafından XRP’yi satın almaya ikna edildikleri ve para kaybından dolayı mağdur olduklarını, şirketin denetimsiz XRP satarak ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini ve XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu iddia ediyorlardı. Ripple tarafı ise XRP’nin Bitcoin ve Ethereum gibi merkezsiz bir yapıda olduğunu ve menkul kıymet değil emtia olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti.

Ripple tarafı savunmasına dava sürecince çıkabilecek kararların sadece dava açanları değil , devasa bir ekonomi etkileyebileceğini söyledi. Son iki yılda 500 milyar dolardan fazla ticaret içeren bir ekonomiye zarar verebileceğini belirterek yargıçtan karar verirken bunu da göz önüne alması istendi ve bir bakıma yargıç üzerinde baskı unsuru ortaya koydular. Olumsuz bir karar sadece XRP’nin hizmetini tehdit etmekle kalmayacağı, aynı zamanda yerleşik XRP pazarını daha geniş çapta yok edebileceği belirtildi.

Şirket ayrıca bunun “Dünya çapında binlerce bireysel XRP sahibinin sahip olduğu iddia edilen değeri silebileceğini” ve “uzun süredir yerleşik olanları haksız yere bozacağını” vurguladı. Yatımcıların çoğu şüphesiz davacıların XRP’nin bir menkul kıymet olduğu iddiasına katılmamakta denildi.

Şimdi hem Ripple şirketi hem de XRP yatırımcıları davadan çıkacak kararı bekliyor. Güncel gelişmeleri buradan sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Ayrıca geçtiğimiz gün CFTC başkanı Hearh Tarbert  XRP’nin menkul kıymet mi emtia mı olduğu konusunda çok önemli açıklamalarda bulunmuştu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz