Hindistan’daki Kripto Yasağının Kaldırılması Yeniden Gözden Geçirilebilir

0
423

Hindistan Merkez Bankası (RBI) 2018 yılında ülkede kripto paraları yasaklamıştı. Buna karşı açılan davada mahkeme bu yasağı kaldırdı ve kripto para kullanımına onay verdi. Böylelikle ülkedeki vatandaşlar kripto para ticareti yapmaya başladı. Ancak The Economic Times tarafından yayınlanan 6 Mart tarihli bir rapora göre, RBI mahkemenin kararının kripto para birimi ticaretine yol açabileceğinden ve bankacılık sistemini riske atabileceğinden endişe duyuyor.

Yüksek Mahkeme’nin 4 Mart tarihinde yasağı kaldırmasının ardından Merkez bankası bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep etti. Ancak Yüksek Mahkeme’nin Hindistan Merkez Bankası’nın isteklerine rağmen kararını değiştirmesi pek olası gözükmüyor. Kripto para birimi platformlarından birini temsil eden bir avukat Abhishek Rastogi konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Yargıtay, RBI’nin inceleme dilekçesine bakabilir ancak şu an itibariyle kripto para birimi platformları Hindistan’da faaliyet gösteriyor ve bu durumun devam etmesinin önünde bir engel yok.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz