Bitcoin’de Yarılanma Gerçekleşti! İşte Tüm Detaylar

0
399

Bitcoin ağında kabaca her 4 yılda bir meydana gelen Bitcoin blok ödülü yarılanması dün itibariyle gerçekleşti. 630,000 numaralı blokta madencilerin ekledikleri blok başına aldıkları ödül 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düştü. Yani artık Bitcoin’in enflasyonu yarılanmış oldu. Daha az madenci satış baskısı, daha az paranın piyasaya sürülmesi ve bütün bunların sonunda talep arttıkça Bitcoin’in daha da değerlenmesine sebep olacak önemli bir eşik aşılmış oldu

Yarılanmadan önceki son blok olan 629,999. blok madencilik havuzu F2Pool tarafından çıkartıldı. F2Pool New York Times gazetesindeki bir manşeti bloka yazdırdı: “NYTimes 09/Nis/2020 2.3 Trilyon Dolar İle Fed’in Planı 2008 Mali Krizini Aştı”

Sembolik olarak önemli bir anlamı olan mesajda Amerikan ekonomisinin şu anki durumunun Satoshi Nakamoto‘nun Bitcoin’i ortaya çıkardığı koşullara göre daha kötü olduğu ve Bitcoin’e her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu mesajı verildi.

Bütün bunlar olurken fiyat olağanüstü bir volatiliteye sahipti. Mayıs ayı bittiğinde spot piyasada en fazla al sat yapılan ay olarak hacim rekoru ile tarihe geçen bir ay olacak.
Neden Bitcoin ödül yarılanması gerçekleşti Linkteki makalemizden okuyabilirsiniz.

Kripto Teknik canlı yayında ödül yarılanması geri sayımını videodan izleyebilirsiniz:

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz