2009’dan Beri İlk Kez Hareket Eden Bitcoinler Satoshi’nin Değil!

0
471

Bugün linkteki haberimizde 2009‘da oluşturulan bir Bitcoin cüzdanından 40 BTC’nın yıllar sonra hareket ettiğini duyurmuştuk.

Ağ üzerinde yapılan incelemede o dönemde Satoshi Nakamoto‘nun ödülünü aldığı bloklar belli bir pattern halinde ilerlerken bugün hareket eden Bitcoinler bu blok hareketin dışında kalıyor.
Satoshibloks’un verilerinden elde edilen aşağıdaki görselde Nakamoto’nun çözdüğü bloklar işaretlenmiştir. Arada kalan bloklar ile erken dönem diğer madenciler aittir. Aynı madencinin 3654. blok dışında onlarca blok ödülünü daha aldığı ve çoğunun o dönemde harcadığı/transfer ettiği belirlenmiştir.
Satoshi Nakamoto tarafından madenciliği yapılana ve kabaca 600.00-700.000 BTC ödül aldığı blokları aşağıdaki grafikte görebiliriz. Hareket eden paranın paranın bunlar içinde olmadığı çok açıktır. Halen gizemli cüzdan hareketini kimin yaptığı bilinmiyor, Hal Finney’in ailesi, Martti Malmi, hatta Craig Wright veya belki de adını hiç duymadığımız bir cypherpunk olabileceği iddialar arasında. Konu ile güncelleme oldukça sizinle paylaşmayı sürdüreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz