Yüzde 51 Saldırısı Gerçekleştirmek Çok Ucuz

0
295

Crypto 51 adlı websitesine göre, PoW paralarına % 51’lik saldırı gerçekleştirmenin maliyeti düşünüldüğünden çok daha düşük. Crytpo 51; Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash ve daha fazlasını içeren PoW paralarının bir listesini gösteriyor. Bu siteye göre Bitcoin Cash ağının bütünlüğüne ciddi şekilde zarar verebilecek % 51’lik bir saldırı gerçekleştirmenin son derece ucuz olduğu belirtildi. Sitenin tahminine göre Bitcoin Cash ağına bir saatlik saldırının maliyeti 9.130 dolar.

Geçtiğimiz gün madenci ödül yarılanmasını tamamlayan Bitcoin Cash hash oranındaki düşüş yüzünden sorun yaşıyor. Bu nedenle site yaptığı açıklamada, % 51 saldırılarını teşvik etmek yerine riski vurgulamayı amaçladıklarını belirtti.

Öte yandan Bitcoin Cash ve Bitcoin SV fork’larının ödül yarılanmaları üzerine hash oranlarının düşmesi, önümüzdeki ay gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanmasını da etkileyebilir. Zira buradan çıkan madencilerin büyük bir kısmı Bitcoin ağına dahil olacak ve hashrate ciddi oranda yükselecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz