Youtube’un Kripto Para Videolarını Silmeye Başlamasının Nedeni

0
586

Geçtiğimiz günlerde en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Youtube kripto paralarla ilgili videoları silmeye başladı. Bunun üzerine birçok Youtuber Twitter hesabı üzerinden hesaplarındaki çoğu videonun zararlı içerik olduğu gerekçesiyle kaldırıldığını belirtti. 24 Aralık tarihinde Omar Bham(@crypt0news) sansürden etkilenen tüm Youtuber’ların listesini Twitter hesabından paylaştı.

Peki Youtube kripto içeriklerini neden siliyor?

Konu ile ilgili gelen tepkilere rağmen Youtube kripto videolarını neden sildiğine ilişkin bir açıklama yapmadı. Ancak Bham, YouTube’un video açıklamaları harici web siteleri veya borsaların bağlantısını paylaşan kanallara sansür uyguladığını belirtti. Ancak bu durum pek akla yatkın değil. Çünkü harici web siteleri dendiği zaman Youtube içersindeki videoların çoğunda bu tarz bağlantıların olduğu biliniyor. Ayrıca Youtube’dan bu konuyla alakalı hala bir açıklama gelmiş değil.

Bu son olaydan sonra Youtube kripto içerik üreticileri yeni bir platform arayışına girdi. Kripto para borsası Binance’in kurucu ve CEO’su Changpeng Zhao, ”Kripto topluluğunun kendi Blockchain tabanlı sansürsüz sosyal medya platformunu oluşturmasının vakti gelmiş olabilir. Bir sürü spam, dolandırıcılık, troll, telif hakkı, gizlilik vb. sorunla uğraşıyoruz. Vakti geldi artık!” diye belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz