Yatırımcılar Haziranda Bitcoin İçin En Az 12.000 Dolar Hedefliyor

0
460

Bitcoin 2020’de şimdiye kadar % 12.5 arttı. Opsiyon piyasaları ise Bitcoin halving’inden sonra Bitcoin’in 12.000 dolara yükseleceğini tahmin ediyor.

Kripto para opsiyonlu işlem borsası FTX’de, halving’den sonra yüksek fiyatlı BTC için bir dizi opsiyon sözleşmesi ortaya çıktı. Opsiyonlar vadeli işlemlerden biraz farklıdır, çünkü sözleşme sahibinin son kullanma tarihinde bu vadeli işlem sözleşmesi satmak zorundadır. Ciddi sayıda yatırımcı haziran sonrası fiyatın 12.430 doların üzerinde olacağı konusunda sözleşme açmış durumda.

Bu sözleşmelerin karlı olması için  Bitcoin fiyatı 25 Haziran’a kadar 12.430 doların üzerinde olmalı ve yatırımcılar bunun olacağından emin görünüyor. 12.430 doların altında bir kapanış olursa sözleşmeler tamamen değersiz olur parayı kaybederler.

CME Opsiyonları Bugün Piyasaya Çıkıyor

Ayrıca CME Bitcoin opsiyon sözleşmeleri gibi kurumsal ürünler için de bugün büyük bir gün yaşanacak. Opsiyon sözleşmeleri piyasa katılımcıları arasında büyük bir beklenti yarattı. Önceki lansmanlar, Eylül ayında Bakkt’ın BTC opsiyonları gibi piyasa tarafından beklenen yatırımı başta alamasa da hacimler gittikçe yükseliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz