Yasa Dışı Bitcoin’in Yüzde 52’sini Binance ve Huobi Aldı

0
683

Yeni bir rapora göre, 2019’da yapılan toplam 2.8 milyar dolarlık yasa dışı Bitcoin (BTC) transferlerinin % 52’sini Binance ve Huobi borsaları aldı. Chainalysis’in 15 Ocak tarihli araştırmasında 2.8 milyar dolarlık yasa dışı Bitcoin kripto para birimi borsalarına taşındı.

New York merkezli firmaya göre, dünyanın en büyük kripto borsalarından ikisi olan Binance ve Huobi, 2019 yılında yasa dışı toplam transferlerin sırasıyla % 27.6 ve % 24.7’sini aldı. 2019’da tüm yasa dışı Bitcoin’in yarısından fazlasını Binance ve Huobi borsalarına katarken diğer tüm borsalar ise % 47.8’i aldı.

Araştırmaya göre, Binance ve Huobi, 2019 yılında suç faaliyeti ile ilişkili 300.000 bireysel hesaptan yasa dışı Bitcoin aldı. Bunun üzerine Chainalysis’e konuşan Binance’in baş uyum görevlisi Samuel Lim’in kripto para borsasının kriptodaki mali suçla mücadele etmeye kararlı olduğunu bildirdi. Lim, Binance’ın faaliyet gösterdikleri her ülkenin kurallarına ve KYC (Müşterini Tanı) gerekliliklerine uygun olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz