XRP’nin Müzik Satış Platformu xSongs Tanıtıldı!

0
457

Ripple’ın ürün direktörü Craig DeWitt tarafından sanatçıların şarkılarını yükleyip XRP karşılığında satabilecekleri xSongs isimli bir platform geliştirildi.

Halen beta’da olan projeye göre müzisyenler sattıklarının %100’ünü kendileri alacak yani arada aracı komisyonu olmayacak. DeWitt; “Aradaki aracı ücretlerini ortadan kaldırınca kullanıcılar için daha düşük fiyatlar, sanatçılar için daha fazla gelir ve daha  fazla sanat yapma imkanı sunuyoruz.” dedi.

Geliştirici xSongs’u yaratırken Bandcamp’den ilham aldığını söyledi. Şu an bu alanda en popüler olan uygulamalardan biri olan Bandcamp %15 komisyon +%6 işlem ücreti yani toplam %21 komisyon keserken xSongs bunu sıfır ücretle yapacak. İçeride dönecek bütün ödemeler ise sadece XRP ile yapılabilecek.  Sanatçıların yüklediği her şarkı xSongs tarafından telif hakkı ve zararlı içerik var mı diye tarandıktan sonra platforma kabul edilecek.

Proje ile ilgili “Bütün maliyetleri kendim karşılıyorum. İnsanların seveceği tutan bir proje yaparsanız zaten kendi kendine para kazanma seçenekleri oluşacaktır.” diyen DeWitt, bundan şimdilik bir kazanç sağlama amacının olmadığını söyledi.

Audius ve Tune.fm gibi Blockchain ile müzik satışı alanında halihazırda çalışan projeler vardı. xSongs’da bu alanda kendine bir pazar payı bulmaya çalışacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz