Vitalik Yine Binance’i Hedef Aldı!

0
704

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin twitter üzerinden Ethereum (ETH) hakkında yeterince merkezsiz olmama iddialarına cevap verdi bunu yaparken de Binance’ın merkezsiz borsası Binance Dex’e eleştiride bulundu.
“Binance DEX adında DEX olduğunu iddia ediyor ama neredeyse merkezi bir yapı.  Bazı BTC destekçilerinin sevmediği bir kaç yönetim değerine sahip olan Ethereum’dan çok daha iyi bir hedef gibi duruyor” diyerek merkeziyetsizlik eleştirisi yapanların Binance Dex’e bakması gerektiğini söyledi.

Pek çok kişinin Ethereum’u insafsızca eleştirirken diğer taraflara bakmadığını belirten Buterin, Ethereum’u hedef almanın kimilerinin kolayına geldiğini belirtti.

Buterin daha önce de merkezi borsalar cehenneme gitsin diyerek Binance’ı eleştirmişti.

2018 yılında Buterin’in eleştirisine yanıt Binance kurucusu CZ’den gelmişti.  “Mutlak merkeziyetsizlik diye bir şey yoktur. Core ekibe sahip projeler hala merkezidir. Bugün Vitalik muhtemelen endüstrideki herkesten fazla kral benzeri bir güce sahiptir ve projelere danışmanlık yaparak pek çok ICO’nun kaderini belirlemektedir” diyen CZ, Vitalik’in ne kadar merkeziyetsizciliği savunsa da aslında kendisinin merkezi bir odak olduğunu söylemişti.
Aynı zamanda Vitalik’e Ethereum – Ethereum Classic hard forkunu hatırlatan CZ;
“Merkeziyetsizlik varsayılan olarak daha güvenli midir? Öyleyse bugün biz niye ETC ve ETH diye iki farklı paraya sahibiz?” diye sormuştu. ETH-ETC forku döneminde bir hack olayı yüzünden zararın engellenmesi için Vitalik öncülüğünde blokzincirde düzenleme yapılmış ve kod kanundur yapısına uyulmamıştı.

Buterin’in ateşlemesi ile bu tartışma daha uzunca bir süre devam edecek gibi gözüküyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz