Vitalik Buterin Matrix Projesini Destekledi

0
445

2017’den bu yana, kripto devlerinin liderleri erken aşama ürünlerini açıkça desteklemekten kaçınırken Ethereum Vakfı’ndan Vitalik Buterin, geliştiricilerin iki Blockchain kullanım örneğindeki çabalarını takdir etti.

Eski ZCash yazarı Jay Graber, Matrix projesinin sunumundan merkezsiz mesajlaşmaya yönelik kısa bir bölüm yayınladı. Graber, ürünün ilerlemesine ve eşler arası bilgi çözümlerine odaklanmasına olan hayranlığını dile getirdi. Bunun üzerine Buterin Graber’a tamamen katıldığını ve Matrix projesini desteklediğini söyledi. Vitalik’e göre, Blockchain tabanlı itibar yönetimi veya moderasyonunda merkezi aracılara gerek yok.

Twitter’daki slaytlara göre Matrix projesi, en son güvenlik teknolojilerini değiştiren ademi merkeziyet araçlarını birleştirecek. Yani, Telegram Messenger’da kullanılan ünlü uçtan uca şifreleme aracı, Matrix kullanıcılarının mesajlarını da koruyacak. Ayrıca, merkezi olmayan bağlantılar oluşturmak için bir libp2p kullanılacak. Riot protokolü ile birlikte, eşsiz bir saldırı direnci seviyesini garanti edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz