Vitalik, Bitcoin İçin En Kötü Yükseliş ve Düşüş Tahminini Yapanları Açıkladı!

0
284

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Bitcoin için hem yükseliş yönünde hem de düşüş yönünde bugüne kadar yapılmış en kötü iki tahminin hangilerini olduğunu değerlendirdi.

Vitalik’e göre yükseliş yönünde en kötü tahmin John McAfee‘ye ait. McAfee;  “Bitcoin’i 2020 yılı sonunda 500.000 dolar olarak tahmin ettiğimde, 2017 sonunda 5.000 dolar öngören bir model kullandım. BTC, model varsayımlarımdan çok daha hızlı bir şekilde hızlandı. Şimdi Bitcoin’i 2020 sonuna kadar 1 milyon dolar olarak tahmin ediyorum. Yanlışsa cinsel organımı yiyeceğim. ” diyerek oldukça iddialı bir açıklama yapmıştı. Ocak 2020’de iddiasından cayan McAfee bu rezillik sonrası şimdi de Bitcoin’in gelecekte değersiz olacağını ve başka kripto paraların öne çıkacağını iddia etmeye başladı.

Düşüş yönlü en kötü tahmin ise Vitalik’e göre ekonomist Nouriel Roubini’ye ait. Şubat 2018’de, Bitcoin 20.000$ ‘dan 7.000$’ ın altına düştüğünde, Roubini Bitcoin’in sıfıra gittiğini iddia etmişti.  “Beklendiği gibi Bitcoin şimdi 6.000 doların altına düşüyor ve ABD kongresinin kripto dolandırıcılarını duyması bir gün uzakta. HODL yapanların fonları sıfıra kadar erirken balinalar elinde ne varsa satıp kaçacak” demişti. Ekim 2018’de Roubini, kripto para birimlerinin% 99’unun hiçbir değerinin olmadığını savunmuştu.

Bu iki başarısız Bitcoin tahminini özetleyerek Buterin, piyasada yüksek derecede etkiye sahip olanlar arasında sorumluluk sorununu vurguladı. Ethereum kurucu ortağı herkesin hata yaptığını unutmamaya ve insanları böyle uç tahmin yapanları aklı başında şeyler söylemesi için teşvik etmeye çağırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz