UPS, Metaverse’i İnceliyor

0
344
UPS
UPS

Nakliye devi UPS, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) Metaverse ile ilgili bir ticari marka başvurusunda bulundu. Dosyaya göre, UPS bu sayede sanal ortamlarda sanal paketler, nakliye etiketleri, giysiler, üniformalar, şapkalar ve araçlar sağlamayı amaçlıyor.

Ticari marka avukatı Josh Gerben’e göre, UPS’in Metaverse teklifi, bir paket göndermeyi içeren oyun deneyiminin parçası olacak. Gerben, Roblox’un sanal marka aktivasyonlarına dikkat çekerek sıradaki UPS’in olabileceğini öne sürdü. Şubat 2018’de UPS, Bitcoin de dahil olmak üzere farklı ödeme türlerini kabul etmek için bir satış noktası (POS) sistemine sahip bir ürün değişim dolabı hizmeti için bir model sunmuştu.

Kurumsal firmalar Metaverse dünyasına katılmaya devam ediyor. Geçen ay Metaverse başvuruları yapan diğer büyük şirketlerin listesi, İngiliz tüketim malları devi Unilever ve Amerikan enerji devi Chevron’u içeriyordu. Ayrıca geçen hafta Danimarkalı oyuncak yapım şirketi Lego ve Japon teknoloji devi Sony, popüler oyun Fortnite’ın yapımcısı Epic Games’e 2 milyar dolarlık devasa bir yatırım yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz