Ünlü Şarkıcının Fotoğrafına Saklanan Virüs Monero Madenciliği Yapıyor

0
358

SophosLabs’tan Gabor Szappanos tarafından yapılan açıklamaya göre, ünlü pop şarkıcısı Taylor Swift’in JPEG görüntülerinin içine kötü amaçla yazılmış bir yazılım yüklendi.

İşlemin, MyKings botnet’inin arkasındaki kişiler tarafından yapıldığı düşünülüyor. Botnet, genellikle “Forshare” olarak adlandırılan kötü amaçlı bir yazılımı bulaştırmak amacıyla sunuculara düzenli aralıklarla saldırı düzenliyor. Şarkıcı Taylor Swift’in görseli şeklinde hazırlanmış jpg dosyası indirildiği zaman, virüs anında otomatik olarak bilgisayara bulaşıyor. İşlemi gerçekleştiren kişiler çok fazla insanın bilgisayarına bu virüsü bulaştırarak o kişiler farkına bile varamadan Monero (XMR) kripto para madenciliği yaptırdılar.

SophosLabs tarafında paylaşılan raporda, genellikle Windows tabanlı sistemlerin tercih edildiği ifade edildi. Ayrıca rapora göre, dolandırıcılar bugüne kadar Monero madenciliğinden yaklaşık 3 milyon dolar kazandı. Ek olarak, en fazla virüs bulaşmış bilgisayarın bulunduğu ülkeler Çin, Tayvan, Rusya, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Japonya olarak açıklandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz