Ünlü Analiste Göre BTC Halving Yükseliş Eğilimlerini Uzatabilir

0
149
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Ünlü kripto analisti Ali Martinez, kısa süre önce attığı bir tweette, Nisan 2024’te yapılması planlanan Bitcoin (BTC) yarılanmasının önde gelen dijital varlığı uzun süreli yükseliş trendlerine sürükleyebileceğini öne sürdü. Anlayışlı piyasa analizleriyle tanınan Martinez, Bitcoin (BTC) fiyat hareketlerinin halving (yarılanma) olaylarıyla karmaşık bir şekilde bağlantılı olan döngüsel doğasını vurguladı.

Analist, attığı tweette Bitcoin’in tasarımının dört yıllık döngüler etrafında döndüğünü, halving olaylarından etkilendiğini ve sıklıkla fiyat hareketini yansıttığını belirtti. Tarihsel olarak bu modelin üç yıllık yükseliş eğilimi ve ardından bir yıllık düşüş düzeltmesi anlamına geldiğini belirtti. Martinez’e göre, bu döngüye göre BTC şu anda yükseliş aşamasında ve Aralık 2025’e kadar uzatılma potansiyeli var.

Yaklaşan Bitcoin yarılanmasının 740.000 blok kilometre taşına ulaşıldığında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu etkinlik, blok ödülünün mevcut 6,25 tokenden 3,125 tokene düşmesini gerektirecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz