Ülkelerin Kripto Para Kullanımı Listelendi, Türkiye’nin Konumu Çok Şaşırtıcı

0
1059

Yeni yapılan bir araştırma coğrafi olarak kripto para kullanımında ilginç eğilimleri ortaya çıkardı. Bu sonuçlarda beklendiği gibi kripto para kullanımının yüksek olduğu düşünülen ülkeler şaşırtıcı bir şekilde arka sıralarda yer aldı.

Statista tarafından yapılan bir araştırma, kripto para kullanımının en çok yaşandığı ülkelerin değiştiğini gösterdi. SET Protocol CEO Felix Feng değişen sıralama ve DeFi genişlemesi ile ilgili tabloya bakarak şunları söyledi;

“Görünüşe göre DeFi’nin yurt dışına genişlemesi için bir sürü fırsat var. Türkiye, Brezilya ve Kolombiya’nın kripto kullanımını bu kadar arttırması büyüleyici.”

Listenin şaşırtıcı sonucu ise Türkiye’nin 1. olmasıydı. Bunun nedeni ise Türkiye’nin son ekonomik ve politik meselelerle ilişkilendirilebilir. Türk Lirası üzerindeki baskı, insanları Bitcoin gibi daha güvenli kripto paralara yönlendirmiş olabilir. Ayrıca ilk 10’u oluşturan sayısız Güney Amerika ülkesinde de durum aynı. Arjantin, Kolombiya, Şili ve Venezuela gibi ülkelerde yaşanan durumlar halkı kripto para kullanmaya itiyor. Anketin doğruluğu tartışılır, ancak bu ülkelerdeki merkezi olmayan finans teknolojilerinin gelişme potansiyeli göz ardı edilemez.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz