Ukrayna Kripto Paralarla Alakalı Yeni Yasayı Onayladı

0
404

Ukrayna hükümeti 6 Aralık tarihinde, FATF kurallarına göre Sanal varlıkları ve sanal varlık servis sağlayıcılarını (Vasp’lar) idare edecek bir kara para aklama yasasının son halini onayladı.

Yeni yasa, hükümetin kripto para birimlerinin ticaretini nasıl izlemeyi ve düzenlemeyi planladığı konusunda bazı kurallar içeriyor. Maddelerden biri, 30.000 grivnadan ($1,300) daha az olan bireysel kripto işlemlerine odaklanıyor. Eğer kripto para işlemi bu tutarı aşarsa hükümet hem gönderene hem de alıcıya doğrulama işlemi uygulayacak. Süreç, kimlik doğrulamasının yanı sıra bireyler veya kurumlar arası iş ilişkisinin doğrulanmasını da içerecektir.

VASP için eşik 40.000 grivna ($1,600) fiyat seviyesinin üzerinde seyrediyor.

Ayrıca, küresel kripto borsası Binance’ın, ülkede kripto para birimi ile ilgili mevzuat oluşturmak için Ukraynalı yetkililerle işbirliği yaptığı bildiriliyor.  Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Kasım ayında yaptığı açıklamada, kripto para birimlerinin yasallaştırılmasının ve ilerici mevzuatın benimsenmesinin, ekonomide olumlu büyümenin yanı sıra ek yatırımlar kazanma konusunda da önemli bir rol oynayabileceğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz