Ukrayna, Bitcoin Bağışlarını Kabul Ediyor

0
292
Ukrayna
Ukrayna

Ukrayna hükümeti, sivillerini ve birliklerini desteklemek için fon toplamak için Twitter’daki kripto topluluğuna ulaştı. Rusya başkanı Putin’in Ukrayna’ya savaş açmasının ardından Ukrayna hükümeti, sivillerini ve birliklerini desteklemek için fon toplamak için kripto topluluğuyla iletişime geçti. Bunun üzerine Ukrayna Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) bağışlarını kabul etmeye başladı.

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ele geçirmekle tehdit ederken, Ukrayna hükümeti, yakın tehdidi alt etmek için çok sayıda uluslararası kuruluştan yardım istedi. Ancak zamanın önemli olduğu düşünüldüğünde, Ukrayna kripto topluluğundan da yardım istedi. Ek olarak, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, kripto topluluğunu bağış yapmaya ve Ukrayna’nın Rus birliklerine karşı savaşmasına yardım etmeye çağıran üç kripto cüzdan adresi paylaştı.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin de dahil olmak üzere önde gelen kripto girişimcileri, başlangıçta kripto bağışı talep eden hesapların saldırıya uğradığından şüpheleniyorlardı. Ancak Amerikalı diplomat Tomicah Tillemann daha sonra Ukrayna Büyükelçisi Olexander Scherba’dan yasallığını doğruladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz