UEFA 2020 İçin 20.000 Bilet Blockchain İle Satıldı!

0
392

UEFA‘nın Ethereum mobil cüzdan sağlayıcısı AlphaWallet ile yaptığı ortaklık ile turnuva için 20.000 bilet blockchain altyapısı kullanılarak satıldı.

Biletlerin tokenize edilmesiyle bilet doğrulaması için UEFA’nın merkezi sistemine bağlanılmaya gerek kalmıyor. Biletleri alabilmek için bir sürü yere kayıt olup belge doldurmaya da gerek kalmıyor. Kağıt kalem, kaydol giriş yap gibi geleneksel prosedürlere ihtiyaç duyulmadan bilet alınabiliyor.

AlphaWallet CEO’su Victor Zhan;  Gelecekte UEFA ile işbirliklerinin gelişerek devam edeceğini söyledi. Zhan bu yöntem ile aynı zamanda karaborsada biletlerin ikinci kez satılmasının da önüne geçileceğini söyledi. Bütün kuralların akıllı sözleşmeler ile işlediği sistemde sözleşme dışına çıkılamayacağı için pek çok zararlı kullanımın önüne geçilebilecek. Örneğin sözleşmeye göre bileti satın alan başkasına satamaz veya aldığı fiyattan fazlasına takas edemez gibi kurallarla karaborsanın önüne geçilebilecek. Aynı şekilde gelecekte UEFA blockchain altyapısı kullanarak bütün biletleri kendisi satabilir ve arada middleman dediğimiz aracı kurumlar olmadığı için direk satışla daha ucuza ve daha güvenli bilet satışı yapabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz