Tesla’nın Bitcoin Kararının Ardından Topluluk Elon Musk’a Tepki Gösterdi

0
355

Elon Musk’ın sahip olduğu Tesla şirketi Şubat ayında Bitcoin satın aldığını ve dahası araba alımları için kabul edeceğini açıkladığında, Bitcoin’in fiyatı birkaç saat içinde 4.000 dolar fırladı. Ancak Musk’ın bugün yayınladığı açıklamada Bitcoin’in çevreye zarar verdiğini söyleyerek lider kripto para ile ödeme hizmetini durdurduğunu açıkladı ve bu sayede Bitcoin’in düşmesine neden oldu. Bunun üzerine kripto para topluluğundan birçok kişi Musk’ın bu hareketine tepki gösterdi. Birçok uzman “Musk son üç ayda Bitcoin madenciliğinin nasıl çalıştığını bilmiyor muydu?” diye sordu. Musk’ı iki yüzlülükle suçladı ve daha önce Bitcoin’in yenilenebilir enerji kullanımını teşvik edebileceği önerisini onayladığını belirtti.

CoinShares CSO’su Meltem Demirörs, sosyal açıdan sorumlu bir şirket olmanın sadece çevreden daha fazlası olduğunu söyledi. “Sosyal eşitlik konusunda, Bitcoin insanların zorbalıktan, sansürden, finansal şiddetten kaçmasını sağlıyor ve erişimi iyileştiriyor” diye yazdı.

Ancak Barstool Sports’un kurucusu ve Bitcoin yatırımcısı olan Dave Portnoy, çevrenin sadece bir bahane olduğunu öne sürdü. Portnoy’un tahminine göre CEO, Tesla’nın geçen ay BTC hisselerinin bir kısmını satmasının ardından piyasayı manipüle ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz