Tesla ve Bitcoin Yarışı Devam Ediyor

0
451

Bitcoin birçok kişi tarafından dünyanın en iyi performans gösteren varlık sınıfı olarak kabul edilir, ancak bugün lider kripto para birimi 100 milyar doları geçen Tesla hisse senedi (TSLA) karşısında beklenmedik bir durumda.

Tesla’da Bir İlk
ABD borsasındaki genel yükseliş nedeniyle Tesla’nın hisse fiyatı da önemli bir yükseliş kazandı. Oturumun açılışından bu yana hisse senedi % 8’in üzerinde bir kazanç elde etti ve piyasa değeri 17 yıllık tarihinde ilk kez 100 milyar doları geçti. Böylece, Elon Musk’ın şirketi bu çizgiyi aşan ve şu anda 103 milyar dolar civarında dalgalanan halka açık ilk Amerikan otomobil üreticisi oldu. Bu nedenle birçok analist Tesla’nın 2025 senesinde dünyanın en büyük otomobil üreticisi olabileceğini düşünüyor.

Bitcoin ile Tesla Çekişmesi
Son altı ay içinde Musk’ın şirketi % 130’un üzerinde kazanç elde ederken, Bitcoin olumsuz bir getiri elde etti. 2019 senesinde ise bir bütün olarak Bitcoin neredeyse iki katına çıkarken Tesla % 40’tan fazla kazandı. Şimdiden birçok analist iki varlığın da piyasa değerlerini karşılaştırıyor. Böylelikle, bu varlıkların arasındaki yarışı önümüzdeki beş sene boyunca izlemek ilginç olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz