Tayvan Düzenlemeyi Hızlandırırken Kripto Rehberi Yayımladı

0
199
Tayvan
Tayvan

Tayvan’ın mali gözlemcisi Salı günü, endüstri gözetimini güçlendirmek amacıyla kripto ihraççıları ve firmaları için yol gösterici ilkeler yayınladı.

Mart ayında sektörü denetlediği doğrulanan Mali Denetleme Komisyonu (FSC), yol gösterici ilkelerinin şeffaflık, sağlam varlık saklama yöntemleri sağlayarak ve firmaların iç kontrollerini ve yönetimini güçlendirerek müşteri korumasını güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.

Yeni kılavuza göre, kripto ihraççılarının bir teknik inceleme yayınlaması ve borsa platformlarının sanal varlıkların listelenmesi ve listeden çıkarılması için bir inceleme mekanizması kurması gerekecek. Düzenleyici, diğer gerekliliklerin yanı sıra firmaların platform varlıklarını ve müşteri varlıklarını ayrı ayrı saklaması gerektiğini söyledi. Denizaşırı firmalar, müşterilere hizmet vermeden önce şirket ve kara para aklamayla mücadele yasalarına uygun olarak yerel olarak kayıt yaptırmak zorunda kalacak.

Kripto para düzenlemeleri, 2022’deki muhteşem piyasa çöküşünün ardından küresel olarak yoğunlaşıyor ve kripto borsası FTX’in iflas davalarında müşteri fonlarının şirket varlıklarıyla karıştırılmış olabileceğini ortaya çıkaran mahkeme başvurularının ardından firmaların müşterilerin varlıklarını nasıl muhafaza ettiğine ilişkin ek incelemeler yapılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz