Stripe Artık Kripto Faaliyetlerini Destekliyor

0
318
Stripe
Stripe

Stripe, kripto para birimi işletmelerinin birinci sınıf ödeme altyapısını kullanmasına izin vererek sektöre büyük bir destek sağladı. Stripe kurucu ortağı John Collison, Dublin merkezli finansal hizmetler şirketinin artık cüzdanlar, NFT pazarları ve borsalar gibi kripto para birimi işlerini desteklediğini duyurdu. Şirket, milyarder Sam Bankman-Fried tarafından yönetilen ticaret platformu FTX, kripto odaklı finansal hizmetler şirketi Blockchain.com ve dijital sanat çevrimiçi açık artırma platformu Nifty Gateway ile şimdiden ortaklık kurdu.

Stripe ayrıca işletmelere dolandırıcıları hariç tutmayı ve uyumluluk kurallarına uymayı kolaylaştırmak için kimlik ve know your customer (KYC) çözümleri sunacağını belirtti. CoinShares’in baş strateji sorumlusu Meltem Demirors, Stripe’ın kripto şirketlerine finansal altyapıya erişim sağlamasının tüm ekosistem için “büyük bir yükseltme” olduğunu tweetledi.

Stripe, ilk olarak 2015’te Bitcoin ödemeleri için destek ekledi. Ancak, 2018’in başlarında en büyük kripto para birimini desteklemeyi bıraktı. Geçen Kasım ayında Collison, alandaki en son gelişmeleri dikkate alarak kripto ödemelerini geri getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz