Spot Ethereum ETF’leri SEC’den Resmi Onay Aldı

0
121
Ethereum (ETH)
Ethereum (ETH)

Bu yılki ikinci dönüm noktası niteliğindeki kararla, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Ethereum borsada işlem gören fonları (ETF’ler) onaylandı.

23 Mayıs’taki başvuruda SEC, VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy ve Bitwise’dan gelen 19b-4 başvurularını onayladı; böylece spot Ether ETF’lerinin kendi borsalarında listelenmesine ve işlem görmesine olanak tanıyan kural değişikliklerini onayladı. Dönüm noktası niteliğindeki bu karar, menkul kıymetler düzenleyicisinin Ether’in etiketlenip etiketlenmeyeceğini araştırdığı yönündeki spekülasyonlara rağmen geldi.

19b-4’ler onaylanmış olsa da, ETF ihraççılarının, spot Ether ETF’lerinin resmi olarak ticarete başlayabilmesi için SEC’in ilgili S-1 kayıt beyanlarını imzalaması gerekiyor. Sektör analistleri bunun günler, haftalar hatta aylar sürebileceğini söylüyor. SEC’in, başvuru sahiplerine 20 Mayıs’ta 19b-4 başvurularını hızlandırmaları talimatını verdiği bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz